Coop lancerer ny løsning mod madspild i hjemmet
Private husholdninger i Danmark smider hvert år store mængder frugt og grønt ud – men nu lancerer Coop et nyt værktøj, der skal hjælpe med at forlænge varernes holdbarhed og reducere madspild.
Den nye løsning, kaldet Wrappy, består af en lille plastbold, som placeres i nærheden af frugt og grønt. Bolden indeholder en pose, der opsuger ethylengas – en naturlig gas, der fremskynder modning og forrådnelse. Ved at fjerne denne gas sænkes modningsprocessen, og varerne holder sig friske i længere tid.
Det skriver Coop Danmark i en pressemeddelelse.
- Når vi spørger forbrugerne, hvilke udfordringer detailbranchen skal blive bedre til at løse, så er madspild i toppen. Og det forstår jeg godt, for madspild er et stort problem for samfund og for klima. Derfor gør vi også meget i Coop for at minimere madspild i vores butikker. Men mange forbrugere vil også gerne gøre mere for at reducere deres eget madspild, og her vil madspildsbolden kunne gøre en forskel i hverdagen, siger Thomas Roland, chef for vareansvarlighed og kvalitet i Coop.
Wrappy er netop blevet lanceret i alle Coops butikker og er inspireret af den teknologi, som bruges i frugt- og grøntlager samt under transport – herunder til økologiske produkter. Produktet er dermed en kendt metode i industrien, som nu gøres tilgængelig for private forbrugere.
Madspild er ifølge Fødevarestyrelsen et udbredt problem i danske hjem, hvor især frugt og grønt udgør op mod 25 procent af de 235.000 ton mad, som årligt smides ud.
Artiklen er en del af temaet Dagligvarer.