23948sdkhjf

Coop lancerer ny løsning mod madspild i hjemmet

Madspildsbold skal forlænge holdbarheden på frugt og grønt

Private husholdninger i Danmark smider hvert år store mængder frugt og grønt ud – men nu lancerer Coop et nyt værktøj, der skal hjælpe med at forlænge varernes holdbarhed og reducere madspild.

Den nye løsning, kaldet Wrappy, består af en lille plastbold, som placeres i nærheden af frugt og grønt. Bolden indeholder en pose, der opsuger ethylengas – en naturlig gas, der fremskynder modning og forrådnelse. Ved at fjerne denne gas sænkes modningsprocessen, og varerne holder sig friske i længere tid.

Det skriver Coop Danmark i en pressemeddelelse.

- Når vi spørger forbrugerne, hvilke udfordringer detailbranchen skal blive bedre til at løse, så er madspild i toppen. Og det forstår jeg godt, for madspild er et stort problem for samfund og for klima. Derfor gør vi også meget i Coop for at minimere madspild i vores butikker. Men mange forbrugere vil også gerne gøre mere for at reducere deres eget madspild, og her vil madspildsbolden kunne gøre en forskel i hverdagen, siger Thomas Roland, chef for vareansvarlighed og kvalitet i Coop.

Wrappy er netop blevet lanceret i alle Coops butikker og er inspireret af den teknologi, som bruges i frugt- og grøntlager samt under transport – herunder til økologiske produkter. Produktet er dermed en kendt metode i industrien, som nu gøres tilgængelig for private forbrugere.

Madspild er ifølge Fødevarestyrelsen et udbredt problem i danske hjem, hvor især frugt og grønt udgør op mod 25 procent af de 235.000 ton mad, som årligt smides ud. 

Artiklen er en del af temaet Dagligvarer.

Se nøgletal for:
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.14