23948sdkhjf

Der er plads til 10.000 flere butiksansatte i juletiden

En fjerdedel af butikkerne skruer op for investeringerne i salgs- og markedsføringstiltag i forbindelse med julen, viser undersøgelse fra Dansk Erhverv.
En fjerdedel af butikkerne skruer op for investeringerne i salgs- og markedsføringstiltag i forbindelse med julen. Butikkerne øger i juleperioden også beskæftigelsen ved at hyre ekstra arbejdskraft, der svarer til ca. 10.000 fuldtidsstillinger, viser undersøgelse fra Dansk Erhverv

De danske butikker skruer op for investeringerne salgsfremmende tiltag. Det viser en undersøgelse fortaget af Dansk Erhverv. Undersøgelsen viser at ca. 26% af butikkerne vil bruge flere penge på salgsfremmende tiltag i 2013 i forhold til forrige år. Medlemsundersøgelsen for 2013 er foretaget blandt et bredt udsnit af detailvirksomheder i Dansk Erhvervs medlemskreds.

Butikkerne gør god indsats for dansk økonomi
- Det er positivt at se at butikkerne skruer op for investeringerne i juleperioden. Dansk økonomi har brug for, at der kommer gang i privatforbruget og butikkerne gør en god indsats i den henseende. For mange mennesker hænger juleindkøbene sammen den gode juleoplevelse i butikken med juleudsmykning og god service. Det kommer butikkerne til gode ved julesalget, som forventes at stige i år, siger Dansk Erhvervs analysechef Geert Laier Christensen.

Har virksomheden foretaget, eller planlægger I at foretage, flere eller færre salgsfremmende tiltag i relation til julehandlen i år, sammenlignet med sidste år? (fx kampagnetilbud, særlige juleaktiviteter, ekstra kataloger mv.?)

Butikkerne har samtidig øget budgettet til årets markedsføringstiltag i julen. I alt har 23% tænkt sig at bruge flere midler på markedsføringsfremstød i forbindelse med julen 2013, i forhold til julen 2012.

Ekstra juleservice i julen
Mange butikker tilbyder ekstra service i juleperioden. Især tilbyder mange at pakke gaverne ind eller at give udvidede byttemuligheder. En del giver kunden en æske eller gavepapir med, så de selv kan pakke ind, ligesom ønskelister i butikkerne er relativt udbredt, som vist i tabellen nedenfor.

Ekstra juleafløsere
Mens der således er udsigt til, at butikkerne vil bruge flere kræfter på salgsaktiviteter i julen, forventninger butikker at hyre det samme antal ekstra personale i julen som sidste år. 5% af butikkerne vil hyre flere end de gjorde i 2012, 8% vil hyre færre, og langt de fleste vil hyre samme antal eller hyrer ikke ekstra ansatte i juleperioden, jf. figuren nedenfor.
Samlet set tyder det på at de øgede salgsaktiviteter mere handler om at intensivere konkurrencen om kunderne ved netop at tiltrække dem til deres butik.

Gennemsnitligt betragtet havde virksomhederne i undersøgelsen ca. 44 fuldtidsansatte og forventer at hyre 3 ekstra, hvilket svarer til 7% ekstra arbejdskraft i juleperioden. Hvis man sætter det i forhold til den samlede beskæftigelse, opgjort i årsværk, i detailhandlen indebærer det godt 10.000 ekstra heltidsstillinger i juleperioden – hvilket formentlig svarer til væsentligt flere midlertidige jobs, eftersom mange jobs i detailhandlen ikke er på fuldtid.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078