23948sdkhjf

Davidsens Tømmerhandel holder vækstkursen

Regnskabsåret 2012/13 har givet yderligere fremgang på top- og bundlinje, men der er flere ansatte om at tjene pengene i trælastkæden.
Selvom krisen stadig er en udfordring i de fleste brancher, fortsætter Davidsens Tømmerhandel fremgangen for femte år i træk. Men der skal flere og flere ansatte til at tjene pengene hjem. Det skyldes blandt andet de udvidede åbningstider.

- Vi holder nu åbent i alle weekender. Vi har et princip om, at der skal være fagligt korrekt uddannede medarbejdere i butikkerne i hele åbningstiden. Det betyder, at vi har valgt at ansætte flere medarbejdere, og selvom vi har haft fremgang i både omsætning og indtjening, er omsætningen pr. medarbejder faldet i forhold til sidste regnskabsår, forklarer tømmerhandler Povl Davidsen.

Omsætningen i regnskabsåret 2012/13 var på 1.065 mio. kr. – en fremgang på 47 mio. kr. i forhold til forrige regnskabsår. Resultatet før skat blev på 17,4 mio. kr. mod 14,8 mio. kr. året før.

Regnskabet er påvirket af meget lave debitortab, og ifølge Povl Davidsen tyder det på, at mange af håndværkerkunderne har formået at tilpasse sig et marked med lavere aktivitetsniveau.

Kraftig ekspansion
I slutningen af forrige regnskabsår åbnede Davidsens Tømmerhandel et nyt stort byggemarked med tilhørende trælasthandel i Brørup. Afdelingen er siden blevet markedsført med tilbudsaviser i et meget stort område, omfattende blandt andet Esbjerg og Varde.

- Erfaringerne fra afdelingen i Brørup viser, at kunderne gerne kører over 50 km efter attraktivt udbud og skarpe priser, siger tømmerhandler Povl Davidsen.

Erfaringerne fra Brørup har derfor også spillet ind på strategien for Davidsens nye afdeling med byggemarked og trælast i Venslev ved Skibby på Sjælland, der åbnede i sidste måned.

Ligeledes i november i år har Davidsen købt de tre jyske afdelinger af Vejen Trælast. Overtagelsesdagen ligger endnu ikke fast, da købet i øjeblikket behandles i Konkurrencestyrelsen.

- Købet af afdelingen i Venslev og Vejen Trælast betyder, at vi kan udvide vores aktiviteter med egen import. Den øgede import af egne varer forstærker vores konkurrencekraft i form af lavere priser på en lang række varer, oplyser Povl Davidsen.

Byggemarkedskæden planlægger i øjeblikket at udvide sortimentet af varer på en måde, så grænserne for, hvad et byggemarked kan handle med, endnu engang udvides. Således har man for nylig taget dyrefoder til høns, kaniner, hunde, katte og andre kæledyr ind i sortimentet.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094