23948sdkhjf

SmartGuy oplever skuffende julehandel

Ledelsen i SmartGuy Group A/S har besluttet at nedjustere resultatforventningerne for 2013/14 på grundlag af det foreløbige resultat af årets julehandel, der har været negativt påvirket af en overraskende forværring af markedsforholdene med fortsat tiltagende konkurrence.
Den tiltagende konkurrence har gennem de seneste måneder bevirket, at SmartGuy Group A/S’ vækstrate i nettoomsætningen har været aftagende i Norden.

SmartGuy Group A/S forsvarer sin markedsposition ved, dels at øge marketing udgiften markant, dels gennem væsentlige pris-kampagner, der reducerer bruttoavancen. Begge faktorer reducerer koncernens EBITDA. Det oplyser SmartGuy i en selskabsmeddelelse.

SmartGuy Group A/S har endvidere iværksat tiltag, som skal styrke koncernens konkurrencemæssige position, herunder udflytningen til nyt distributionslager, som nu er gennemført, rekruttering af Thomas Wandahl, der tiltræder som ny administrerende direktør 1. januar 2014, og yderligere fortsættes arbejdet med at styrke selskabets salgs- og marketing organisation. Endelig pågår en strategiproces i relation til brand positionering i markedet.

I lyset af den skuffende julehandel og den stærkt intensiverede konkurrence, som ledelsen ikke ventervil bedre sig på kortere sigt, forventer ledelsen derfor, at koncernen i regnskabsåret 2013/14 vil realisere en omsætning i niveauet DKK 475-500 mio. sammenholdt med tidligere udmeldte forventninger på DKK 520-545 mio.

Samtidig ændres koncernens resultatforventninger fra tidligere udmeldte forventninger om et positivt indtjeningsbidrag før særlige poster (EBITDA før særlige poster) i niveauet DKK 10 til 20 mio. til et forventet negativt indtjeningsbidrag før særlige poster (EBITDA før særlige poster) i niveauet DKK -30 til -20 mio.

Udflytningen til det nye distributionscenter er forløbet planmæssigt. Særlige poster (relateret til udflytning til det nye distributionscenter) ventes at udgøre i niveauet DKK 18 mio. i 2013/14 sammenholdt med tidligere udmeldte DKK 15 mio. Koncernens nye lager og distributionscenter er nu i fuld drift og indfrier alle forventninger til performance.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.11