23948sdkhjf

Apple-forhandler lider milliontab

Den danske Apple-forhandler Humac har været i økonomiske problemer. Men ny plan om flere åbninger giver håb.
Selskabet bag de 11 Humac-butikker har netop aflagt regnskab for året 2012/2013. Regnskabet er ingen succeshistorie. Det oplyser epn.dk.

Selskabet har tabt 3,2 mio. kr. ud af en omsætning på 410 mio. kr.

Det er en pæn forringelse i forhold til 2011/2012, da de samme tal lød på henholdsvis et plus på 3,4 mio. kr. og en omsætning på 453 mio. kr. Det oplyser epn.dk.

Ledelsen kommer med en forklaring på udviklingen:
- En kombination af et vigende marked for forbrugerelektronik samt et fald i omsætningen/indtjeningen har udløst et negativt resultat. Det har ikke været muligt at sikre reduktion i omkostninger i samme hastighed som indtjeningsfald, derved har resultatet udviklet sig negativt, lyder det i ledelsesberetningen.

Humac er ejet af Inventive Retail Group, som har mere end 100 elektronikforretninger rundt omkring i verden. Tidligere på året blev der skiftet ud i ledelsen, fordi man kunne se at salget svigtede.

Den nye ledelse satser på en mere bæredygtig strategi, og det har givet forventninger om vækst i indeværende år.

- Ledelsen i Humac er overbevist om, at både omsætning og resultat vil stige næste år, hvilket skyldes flere faktorer: Nye strategiske tiltag i alle salgskanaler, forbedringer på omkostningssiden, serviceforretningsenheder samt modernisering af hovedparten af de eksisterende forretninger.

Ifølge regnskabet givers der udtryk for, at der er flere nye butikker på vej. Det oplyser epn.dk.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.093