23948sdkhjf

Tøjbutikker lider i december

Julehandlen går ikke som den skal, det viser de gule skilte i tøjbutikkernes vinduer gennem hele december.
En stadig større del af tøjsalget flyttes til nethandelen, hvor det især er internationale butikker som som Asos, Zalando og Boozt, der får kundernes penge. Det lune decembervejr har også gjort det svært at sælge vintertøj. Det skriver Børsen.

- Det er lidt chokerende, at man over alt i ellers gode handelsbyer som f.eks. Silkeborg holder udsalg hele december. Det er vi kede af, og det bekymrer os, siger Jens Obel Jørgensen, salgsdirektør i DK Company-koncernen, som med en omsætning på 1,6-1,7 mia. kr. i år er den tredjestørste af de danske tøjkoncerner med både egne butikker og engrossalg til hundredevis af tøjbutikker landet over. Det oplyser Børsen.

- Når stormagasiner og forretninger i København og rundt om i landet så længe har kørt med før-udsalg, så er det ikke det bedste tegn. Jeg er ikke optimistisk med hensyn til julehandelen. Faktisk er jeg en smule bekymret," siger Jens Birkeholm, direktør hos Dansk Detail. Han understreger dog, at præcise tal for detailomsætningen endnu ikke foreligger.

Bestseller kan også mærke tilbagegang i forhold til året før.

- Vi har hos Bestseller i Danmark en beskeden tilbagegang i forhold til december i fjor. Der er tale om en forskel på nogle få procentpoint, men vi får svært ved at nå omsætningen fra december i fjor, siger direktør Finn Poulsen.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094