23948sdkhjf
Log ind eller opret for at gemme artikler
Få adgang til alt indhold på RetailNews
Ingen binding eller kortoplysninger krævet
Gælder kun personlig abonnement.
Kontakt os for en virksomhedsløsning.
Annonce

Femte generation løfter MENY Saltum med købmandsfonden KFI i ryggen

Et løbende generationsskifte og en omfattende modernisering har givet ny energi til MENY Saltum. Med KFI som tæt partner har købmand Peter Andersen skabt en mere inspirerende butik – og en markant vækst i omsætningen.

Da 28-årige Peter Andersen sidste år gik ind i ledelsen af familiens MENY-butik i Saltum, blev han femte generation i en købmandslinje, der begyndte med en lille kiosk i 1909. Han havde egentlig ikke planlagt et skifte væk fra sit job som revisor, men en samtale mellem faren Rikard – der har drevet butikken i årtier – distriktchefen i MENY Danmark og en håndfuld købmænd gjorde beslutningen klar.

”Jeg fandt ud af, at jeg savnede at arbejde med mennesker. Det tiltaler mig at være leder og selvstændig, og jeg er sindssygt glad for, at jeg tog springet,” siger Peter Andersen.

Butikken giver meget mere mening nu. Kunden bliver guidet rundt på en inspirerende måde, og vi kan se det direkte på omsætningen.

Købmand Peter Andersen

En familiebutik med stærke rødder

Selv om Peter nu står i spidsen, er familien fortsat en synlig del af hverdagen. Faren er stadig medejer og sparringspartner – og 92-årige farfar kommer forbi to gange om dagen for at hilse på medarbejderne.

For Peter er butikken et sted, hvor traditioner og udvikling går hånd i hånd. Særligt om sommeren, når de mange sommerhusgæster lægger vejen forbi, mærkes dynamikken tydeligt.

”Der er ikke to dage, der er ens. På en travl sommerdag skal vi omsætte næsten seks gange mere end en vinterdag, og så skal alle tandhjul præstere. Når alt spiller – fra smørrebrødsdisken til fyldte hylder – findes der ikke noget bedre.”

Modernisering med KFI som drivkraft

Da Peter trådte ind i rollen som købmand, var det med ambitionen om at tilføre butikken ny energi. I samarbejde med KFI blev der sat gang i en omfattende modernisering, der strakte sig fra november til februar.

”KFI sendte en arkitekt, der tegnede et helt nyt frugt- og grønt-område, en moderniseret delikatesse og nye frostløsninger. Visualiseringerne gjorde, at vi kunne se hele potentialet – og vi faldt for det med det samme,” siger Peter Andersen.

Opdateringen har været mulig gennem både KFI’s uddelingspuljer og et lån med to års rentefrihed. En stor del af investeringerne i køl, frost og den visuelle opdatering er finansieret via fonden.

Det har gjort en tydelig forskel.

”Butikken giver meget mere mening nu. Kunden bliver guidet rundt på en inspirerende måde, og vi kan se det direkte på omsætningen – både i grønt og i delikatessen,” siger han.

Også seks nye scan-selv-kasser er blevet installeret med støtte fra KFI, og de er allerede godt integreret i kundernes indkøbsmønster.

”Der er en tilvænningsperiode, men nu er mange småindkøb flyttet derover. Det giver os luft i bemandingen og er virkelig en hjælp i de travle perioder.”

Et konkurrencepræget marked

Selv om moderniseringen har skabt momentum, er Peter realistisk omkring fremtiden.

”Vi kigger ind i en svær tid, hvor konkurrencen er hård, og kunderne er meget prisfølsomme. Derfor skal vi holde skarpt fokus på omkostningerne,” siger han.

Han ser dog fortsat store muligheder for at udvikle MENY Saltum – både som arbejdsplads og som lokal forankret butik.

FAKTA: KFI Erhvervsdrivende Fond

KFI Erhvervsdrivende Fond har eksisteret siden 1955 og arbejder for at styrke de selvstændige købmænds position i Danmark. Det gør de ved at stille lejemål, finansielle ydelser og uddelinger til rådighed for købmændene. KFI står i dag højt på listen over de mest bevilgende erhvervsdrivende fonde i Danmark.

Se mere på www.kfi.dk

Kilde: KFI Erhvervsdrivende Fond

BREAKING
{{ article.headline }}
0.188|