23948sdkhjf

Danskere klar til at skrue op for forbruget

Dansk oprindelse, dyrevelfærd og økologi er blevet vigtigere parametre, når danskerne lægger varer i indkøbsvognen, viser ny analyse.
Ifølge en ny analyse fra Landbrug & Fødevarer, er parametrene for danskernes valg af fødevarer ved at ændret sig. På to år er andelen af danskere, der primært orienterer sig efter lave priser faldet fra 27 til 22 procent. Samtidig er andelen af forbrugere, der primært søger efter danske varer i samme periode steget med 8 til 12 procent, mens danskernes interesse for dyrevelfærd er vokset fra 3 til 11 procent.

Den tendens kan være et tidligt tegn på, at danskerne er klar til at skrue forbruget op, mener Thomas Søby, der er cheføkonom i Landbrug & Fødevarer.

- Når forbrugerne begynder at prioritere kvalitet frem for pris, er det et tegn på, at der bliver lettet lidt på de stramme forbrugstøjler, siger han til FoodCulture.

Han understreger, at pris stadig er det vigtigste parameter, når danskerne køber deres fødevarer. Analysen viser dog klart, at danskerne er begyndt at skele mere til kvalitet.

For svinekød og oksekød gælder det specifikt, at danskerne helst spiser dansk kød. Og samme tendens gør sig gældende for fjerkræ, hvor 3 procent flere end i 2011 skeler til det danske flag.

Det er i øvrigt særligt nordjyderne, der er mest interesserede i varens danske oprindelse. I det nordjyske angiver 19 procent, at de lægger mest vægt på, at varen er dansk, mens det tal er nede på 5 procent for indbyggerne i Region Hovedstaden.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.11