23948sdkhjf

Supermarkeder vil fjerne moms på økovarer

Politikerne bør fjerne momsen på økologiske varer. Det mener adm. direktør for De Samvirkende Købmænd, John Wagner. Friis Bach afviser og kalder det en glidebane.
Hvis dyrevelfærden skal forbedres, skal forbrugerne betale mindre for økologiske varer. Politikerne bør derfor fjerne momsen på økologiske varer, så flere forbruger vælger at købe dem. Det udtaler John Wagner ifølge epn.dk.

John Wagner mener, at kunderne bliver skræmte over at skulle betale 50 procent mere for en økologisk svinekotelet. Han blander sig i debatten, som begyndte med DR-dokumentaren "Svineriget".

- Vi ser da gerne, at vi får et større salg af produkter, som er sunde for både mennesker og dyr. Det er en naturlig del af vores samfundsansvar, siger John Wagner ifølge epn.dk.

En glidebane
Det er en dårlig ide at fjerne momsen på økologiske fødevarer for at fremme salget af eksempelvis økologisk svinekød. Sådan lyder det fra De Radikales fødevareordfører, tidligere udviklingsminister Christian Friis Bach.

- Du hverken kan, må eller skal fjerne momsen på bestemte produkter for at fremme salget af dem, siger Christian Friis Bach ifølge dr.dk.

- Det kan hurtigt blive en glidebane uden ende, og desuden er det EU-stridigt, som jeg forstår det, siger han ifølge dr.dk.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.156