23948sdkhjf

Ny bestyrelse for DDAI vil løfte i flok

De danske design-, mode- og arkitekturbrancher skal i fællesskab bruge hinanden som løftestang, når markeder som Kina og Brasilien skal erobres, lyder målsætningen for den nye bestyrelse for Danish Design & Architecture Initiative, DDAI.
- Jeg vil appellere til alle i designbranchen om at skabe en fælles platform, hvor vi også kan få et samarbejde med kinesiske kunstnere og designere.

Citatet stammer fra en artikel bragt i Berlingske Business d. 9. januar og ordene er Jacob Holms, adm. direktør i Republic of Fritz Hansen og nytiltrådt medlem i Danish Design & Architecture Initiatives bestyrelse. Hans pointe illustrerer i al sin enkelthed målsætningen for den nye bestyrelseskonstellation i DDAI: At skabe samhørighed og synergi på tværs af de danske design-, mode- og arkitekturbrancher, så man i fællesskab kan imødegå de udfordringer, en verdensøkonomi i eksplosiv forandring giver, og bruge hinanden som løftestang når relativt nye markeder, som eksempelvis det kinesiske eller brasilianske, skal erobres.

Foruden Jacob Holm, tiltrædes bestyrelsen også af Helle Søholt, adm. direktør og partner i Gehl Architects, Torben Nielsen, adm. direktør i Kopenhagen Fur, Ulrik Gernow, Senior VP i Lego Group og Mikkel Hemmingsen, regionsdirektør i Region Syddanmark.

Vækstfokus
Med den nye konstellation, der repræsenterer markante aktører fra de respektive brancher, vil DDAI’s fokus i øget grad være rettet mod erhvervslivet, og på hvordan DDAI kan bidrage til at skabe øget værdi for danske design-, mode- og arkitektvirksomheder.

Som samlet brand har dansk design og arkitektur, med afsæt i det 20. århundredes store mestre som Jacobsen, Utzon og Wegner, opnået vidtrækkende international anerkendelse og gennemslagskraft, der knytter sig til en særlig forventning om ekstraordinær kvalitet – funktionelt, såvel som æstetisk – når talen falder på dansk design og arkitektur.

Med en platform som DDAI, der arbejder aktivt mod at formidle den særlige danske fortælling om funktionalisme, bæredygtighed, demokrati og dansk design og arkitekturs øvrige karakteristika, får virksomhederne mulighed for at bruge den danske design-dna til at booste deres egne aktiviteter på nye markeder, og derigennem opnå klare vækstfordele.

Formandskabet i DDAIs bestyrelse udgøres fortsat af formand Lars Nørby Johansen og næstformand Betina Hagerup.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.095