23948sdkhjf

Danskerne bruger dankortet mere

Årets første dankorttal fra Nets tyder på vækst i privatforbruget.
Danskerne er glade for deres dankort. 80,5 mio. gange blev kortet anvendt i januar, og det er en stigning på 5,6 pct. i forhold til samme måned sidste år.

Forbruget på Dankort i januar måned 2014 var DKK 24.5 milliarder. Det er en stigning på 3,3 % i forhold til januar 2013. Det viser nye tal fra Nets.

- Selvom der er en tendens til, at danskerne bruger Dankortet mere og mere som betalingsmiddel – og at der derfor også er en strukturel forklaring på noget af fremgangen – så er dagens tal ikke desto mindre et signal om, at danskernes privatforbrug langsomt er ved at komme op i gear, vurderer senioranalytiker Jan Størup Nielsen fra Nordea ifølge Børsen.

Stigende brug af Dankortet
Gennemsnitsbetalingen i perioden var på DKK 305, hvilket er DKK 7 lavere end i samme periode sidste år. Det kan skyldes, at danskerne i stigende grad bruger Dankortet til forskellige typer køb, herunder også småvarekøb og pengeoverførsler fra person til person via mobile betalingsløsninger.

Internationale kort vinder frem
Danskernes brug af Dankort udgør langt hovedparten af det samlede forbrug med betalingskort i Danmark. Det er dog ikke det fulde billede, da brug af internationale betalingskort står for en stadig større andel af det samlede forbrug på betalingskort. Danmarks Nationalbank publicerer hvert halvår ’Statistik for betalinger i Danmark’ over det samlede kortforbrug med betalingskort i Danmark.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.08