23948sdkhjf

Butiksansatte i detailhandlen får lønstigning

Dansk Erhverv og HK Handel har indgået en treårig overenskomst, der giver 110.000 butiksansatte i detailhandlen en lønstigning.
Butiksansattes timeløn vokser halvanden krone i år. Det skriver epn.dk.

Mindstebetalingssatsen til faglærte, der i dag udgør 107,47 kroner, forhøjes pr. 1. marts i år med 1,50 kroner, pr. 1. marts 2015 med 1,65 kr. og pr. 1. marts 2016 med 1,80 kr.

- Samlet set er vi tilfredse med den indgåede aftale, som giver forenklinger og ligger fint i forlængelse af aftalen fra 2012, når man ser på udviklingen i virksomhedernes omkostninger, siger direktør i Dansk Erhverv Laurits Rønn om aftalen.

Han understreger, at særligt det at der er tale om en treårig aftale, og at overenskomsten samlet set medvirker til at genoprette virksomhedens konkurrenceevne, er de vigtigste forhold ved aftalen for arbejdsgiverne.

- Krisen har været hård ved de danske virksomheder, men med en treårig aftale og udsigt til moderat stigning i udgifterne, kan vi forhåbentlig indhente lidt af det tabte, siger Laurits Rønn.

Dansk Erhverv og HK's aftale giver foruden løftet i minimallønnen bedre muligheder for efteruddannelse og forenklinger i forståelsen af arbejdstidsreglerne. Det oplyser epn.dk.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.093