23948sdkhjf

Dansk Supermarked strammer betalingsskruen

Den danske detailkoncern dikterer nu nye betalingsbetingelser for leverandørerne.
Det betyder, at leverandører til Dansk Supermarked nu skal vente længere på pengene, når de sælger til detailkoncernen. Det skriver Jyllands-Posten.

- Vores undersøgelse viser, at vi har markant kortere betalingsbetingelser. Både i forhold til hvad leverandører selv har over for deres leverandører og konkurrenter i markedet. Det betyder, at vi effektivt finansierer konkurrenter. Ingen detailkoncerner i verden ønsker at være i den situation. Vi må derfor på niveau – både her i landet og i udlandet. Derfor strammer vi, siger finansdirektør hos Dansk Supermarked, Chris Nicholas, til avisen.

Han oplyser, at der ikke dikteres generelle betalingsbetingelser til alle leverandører, men at disse fastsættes individuelt og varierer imellem de forskellige varekategorier.

Ændringen i betalingsbetingelserne skal også ses i sammenhæng med AP Møller-Mærsks frasalg af sin ejerandel i detailkæden til Sallingfondene. Med AP Møller-Mærsk som medejer havde kæden en stor pengetank i ryggen, og dermed en høj grad af frihed, men med ejerskiftet er der brug for øget fokus på pengestrømme og likviditet.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.093