23948sdkhjf

Stigning i salget af økologisk svinekød

| Af Redaktionen | Tip redaktionen om en historie

Det går støt fremad med salget af økologisk svinekød på det danske marked, meddeler Friland, som har registreret en vækst på 30 procent i salget de seneste seks måneder.

Forbrugerne lægger i stigende grad økologisk svinekød i indkøbskurvene, når de handler. Slagterivirksomheden Friland, der er den største leverandør af økologisk svinekød i Danmark, meddeler, at salget af øko-svinekød i de seneste seks måneder er vokset med 30 procent målt op imod samme periode sidste år.

- Det sidste halvandet år har vi oplevet en stabil og positiv udvikling i salget af økologisk svinekød. Vi ser en stigende efterspørgsel fra dagligvarehandlen, som er langt den største aftager, men salget til kantiner, restauranter, institutioner osv. er også i vækst, siger Henrik Biilmann, direktør hos Friland, der forventer, at udviklingen vil fortsætte.

Viden kan øge øko-salget
Økologisk svinekød udgør imidlertid stadig kun en meget lille del af det samlede salg af svinekød i Danmark. Kun omkring 1 procent af det svinekød, der i dag bliver solgt i dagligvarehandlen, er økologisk, hvilket er ganske lidt i forhold til andre animalske produkter som eksempelvis æg. Her er den økologiske andel næsten 25 procent.

Læs også: Eksporten af økologi falder efter 12 år med fremgang

Hos Økologisk Landsforening forventer man, at det fokus, der er på dyrevelfærden i den danske svineproduktion for tiden, kan være med til at øge øko-andelen. For viden flytter holdninger og handling foran kølediskene, påpeger markedskonsulent Helle Bossen.

- Hvis man som forbruger skal være villig til at betale mere for at få økologisk svinekød, er det klart en forudsætning, at man ved, hvilken forskel økologien gør for dyrevelfærden – eksempelvis at de økologiske grise har god plads og får masser af frisk luft. Man skal vide, hvad man får mere for pengene, siger Helle Bossen.
Hold dig opdateret med RetailNews
Kommentarer (0)
Forsiden lige nu

Årets første danske kartofler i butikkerne i morgen

Pizzakæde vil åbne 50 nye steder

Jysk kæde åbner første butik på Sjælland

Coop vil hjælpe grønne fødevareproducenter

Købmænd spiller ud med lovpakke mod butikstyveri og hæleri

Torsdag debatterer Folketinget øget indsats mod butikstyveri og hæleri.

Arla sælger mere: Brandede produkter trækker væksten

Nyhedsbrev

1

Fiskehandlere må trods bøder og krav selv løse bøvlede EU-regler

Award-klar: Her er årets innovative ildsjæle i fødevarebranchen

Juicefirma-stifter blev bortvist efter »fundamentale fejl«

Stadeholdere kritiserer ledelsen i Boltens Food Court: "Amatøragtige, inkompetente og manipulerende"

Ny indkøbsdirektør til Lidl Danmark

Irma begynder at dyrke krydderurter i 35 butikker

Københavnerne vilde med krydderurter dyrket i butikken.

Restaurant i København mister sin michelinstjerne efter 23 år

Alchemist brager ind med to Michelinstjerner

Michelin-restauranters bundlinjer på markant optur

Valentinsblomsterne fik selskab af chokolade i år

Interflora melder om mersalg i forbindelse med salget af årets valentinsblomster.

Musik er en pengemaskine for supermarkeder

Netto satser på musik i alle renoverede butikker.

Danske madoplevelser skal tiltrække flere tyske turister

En stigende andel af turisterne kommer til Danmark for madoplevelsernes skyld.

Dansker vil sætte sig på det globale marked for plantebaseret "kød"

Sukkerfri sodavand er på hastig fremmarch

To Løver sætter tænderne i succesrig online-slagter

Mattels overskud overrasker trods juleproblemer for Barbie

Hanegal forventer voldsom kødfri fremgang

Danskerne dropper kassekøen

I løbet af de seneste to måneder er antallet af danskere, der selv scanner deres varer i supermarkedet steget med 35 procent

Coop-ordre har sat fut under fiskefabrik

Bryggeri klar med en anti-voldtægts-øl

Randers Street Food åbner med kæmpeshow

DSB-passagerer kan igen købe kaffe og rundstykker i togene

Lokal slagter lander aftale med Coop

Skyhøj kakaoskat: Producenter ånder lettet op

Bryggeriet Åben spinder guld på øl-kåring

Nu sælger kød-kæde overskuddet fra alle restauranterne

Randers Street Food forsinket igen

Asiatiske markeder løfter Carlsbergs ølsalg

Alle Legos klodser skal være grønne inden for ti år

Tusinder ville have billige Kims-produkter på åbningsdag

Se alle Medlemmernes egne nyheder

Genbrug og den digitale forbruger

Bog & idé flytter ind i centralt lejemål i Vejle

Fint messekit, til en god pris :)

4 facts om digitaliseringen i detail og produktionsbranchen!

US Energy Export 2020 i USA

Forvirring omkring korrekt brandgodkendelse

Få plads til flere varer med fødevaregodkendte reoler.

Overvejer du at lave en Laudrup?

Flådestyring TTC: Tacho Tracking Canbus

Thorsman arbejdslampe vinder guld

SMART 2020 i Shanghai

Ny type papirbægre skal erstatte plastik til mælkeprodukter

Minibox - et nyt design

Hør mere om EU'S støttepuljer

Sæt pris på dine produkter med prismærkepistoler fra METO

Prøv den nye energiberegner fra ASSA ABLOY

Moderne og tidsrigtigt butiks/bagerikoncept på vej til DK

JEROS på Euroshop 2020

Opnå en 100% automatiseret og fuldt integreret forretning

Checkpoint Systems på EuroShop 2020

Spansk virksomhed søger produktion af solcelle-system

Partner til multimedieudstyr søges

Økologi på fremmarch hos Kryta

Vind i den fysiske butik!

Produktnyhed fra PALOMAT®

Send til en kollega

0.156