23948sdkhjf

Priser på varer skal være med moms

Forbrugerombudsmanden indleder indsats mod priser uden moms. Efter 15. april risikerer butikker en politianmeldelse, hvis ikke de overholder momsreglerne.
Priser på varer og tjenesteydelser skal altid være inklusive moms, når markedsføringen er rettet mod forbrugere. Forbrugerombudsmanden giver de erhvervsdrivende mulighed for at få eventuelle fejlagtige prisangivelser rettet.

Efter den 15. april 2014 risikerer de erhvervsdrivende at blive politianmeldt, hvis de overtræder reglerne.

Når en erhvervsdrivende markedsfører sig over for forbrugere, skal de oplyste priser være inklusive moms, uanset om det er prisskiltning, annoncer eller tilbudsgivning. Forbrugerne skal kunne regne med de priser på varer og tjenesteydelser, som de præsenteres for.

Alligevel hører Forbrugerombudsmanden jævnligt fra forbrugere og erhvervsdrivende, at der er problemer med priser uden moms.

Senest har en brancheorganisation oplyst over for Forbrugerombudsmanden, at flere erhvervsdrivende angiver deres priser uden moms.

Det er baggrunden for, at Forbrugerombudsmanden har indledt en indsats mod problemet.

- Langt de fleste virksomheder følger reglerne og angiver deres priser inklusive moms. Jeg kan dog konstatere, at der er virksomheder, som annoncerer med priser uden moms over for forbrugerne, og det vil jeg nu kigge nærmere på, siger Forbrugerombudsmand Henrik Øe.

- Det er vigtigt, at alle priser er inklusive moms. Ikke kun for forbrugerne, som skal kende prisen. Men også i forhold til de virksomheder, der overholder reglerne. Når en prisangivelse er uden moms, fremstår den umiddelbart lavere, end den reelt er, og det kan forvride konkurrencen, uddyber han.

- I perioden frem til den 15. april 2014 vil jeg ikke tage nye sager op. De erhvervsdrivende, der i dag ikke er bekendte med reglerne, vil dermed få en chance for at rette ind. Er der efter den 15. april 2014 fortsat erhvervsdrivende, som ikke overholder reglerne, er jeg umiddelbart indstillet på at tage håndhævelsesskridt, afslutter han.

[b]Priser skal være inklusive moms[b]
Moms skal altid være indregnet i prisen. Det er ikke tilstrækkeligt blot at oplyse om, at der vil blive tillagt moms.
Det vil derfor være ulovligt, når:
• prisen står oplyst uden moms, fx: ”ekskl. moms”,
• der bliver taget et generelt prisforbehold, fx ”alle vores priser er ekskl. moms”,
• forbrugeren skal betale moms udover den oplyste pris, fx: ”plus moms” eller ”dertil tillægges moms”.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.093