23948sdkhjf

Danskerne valfarter over grænsen efter sodavand

Fjernelse af afgiften på sodavand har ikke haft den ønskede effekt. Danskerne fortsætter indkøbet af uanede mængder i de tyske grænsebutikker.
Der købes dog mere sodavand i de danske butikker, men ikke desto mindre fortsætter danskerne deres faste rutefart over grænsen efter sodavand, skriver Flensborg Avis.

Ingen effekt
Fjernelsen af afgiften på sodavand i Danmark har ikke påvirket salget hos grænsesupermarkedskæden Fleggaard Detail.

- Vi ser ingen effekt og forventer heller ikke en effekt på længere sigt, siger adm. direktør Mike Simonsen til Flensborg Avis.

Det var ellers det, de danske politikere havde håbet på, da de besluttede at fjerne afgiften på sodavand ved årsskiftet.

Et skridt i den rigtige retning
Selvom danskerne valfarter over grænsen efter sodavand, så melder de sønderjyske supermarkeder om et stigende salg.

I januar og februar 2014 har SuperBrugsen i Padborg oplevet en stigning på 33 procent i sodavandssalget og hos Løvbjerg i Aabenraa er der positive tendenser at spore.

- Vi sælger ikke markant mere sodavand. Det ser dog bedre ud i de Løvbjerg-supermarkeder, der ligger længere nordpå. Det er jo også vanvittigt, hvis det kan betale sig at køre fra Aarhus til grænsen og købe sodavand, så det er et skridt i den rigtige retning, men det er ikke nok, siger butikschefen i Løvbjerg i Aabenraa, Thomas Fogtmann Jordt.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.109