23948sdkhjf

Detailhandelen i Fredericia undersøges nærmere

By- og Teknikudvalget har givet grønt lys for, at der bliver sat en analyse i gang af, hvordan det går med detailhandlen i Fredericia. Når resultaterne af analysen er klar, vil udvalget tage stilling til, hvordan en plan for styrkelse af detailhandlen skal se ud.
Det oplyser Fredericia Kommune.

- Jeg glæder sig til den kommende proces, hvor det er vigtigt, at alle parter bidrager, så vi i fællesskab kan skabe en stærk detailhandelsplan, siger udvalgsformand Jean Brahe.

Detailhandelsbranchen er under forandring både nationalt og internationalt, og tendenser viser, at udviklingen generelt går mod større butikker og at forbrugerne i fremtiden vil gøre en større del af deres indkøb på nettet. Derfor vil der generelt blive færre butikker i byerne. Samtidig har hele verden været igennem en økonomisk krise, som også har påvirket butikkerne.

- Det er vigtigt for Fredericias udvikling, at der er et bredt udvalg af butikker og indkøbsmuligheder i byen. I planerne for Kanalbyen ved Lillebælt er der mulighed for nye butikker, og derfor er det vigtigt at finde ud af, hvordan man bedst kan få bymidtens butikker i gågaden til at hænge sammen med et nyt butiksområde ved Gl. Havn i Fredericia C, siger Jean Brahe.

Butikkerne spiller en vigtig rolle
Det er ikke politikerne alene, der skal sætte dagsordenen for, hvordan Fredericias butiksliv skal udvikles, og derfor vil både Fredericia Shopping og Fredericia Erhvervsforening blive inviteret til at deltage i den kommende proces.

- Butikkerne spiller selv den vigtigste rolle for byens fremtidige detailhandel, og derfor skal de være med til at beskrive udfordringerne, og hvordan vi sikrer et fremtidigt blomstrende detailhandelsliv i Fredericia, fortæller Jean Brahe.

Derfor bliver planen opdelt i to faser. Den første fase er en analyse, der tager temperaturen på butikslivet. Analysen skal vise, hvordan udviklingen i kommunens butiksliv har været frem til nu sammenlignet med situationen i 2008, hvor der sidst blev lavet en detailhandelsanalyse i Fredericia.

I analysen vil der især blive set på udviklingen i antallet af butikker fordelt på brancher, butikkernes størrelser, og hvor i kommunen de ligger. Men det skal også undersøges, hvor meget fredericianerne køber ind i kommunen sammenlignet med, hvor meget de køber ind i Vejle, Kolding og Middelfart. Der ses også på den generelle udvikling bl.a. i forhold til nethandel.

Når analysen er færdig, skal By- og Teknikudvalget sammen med Fredericia Shopping og Fredericia Erhvervsforening se på status og udfordringer.

- Herefter går vi i gang med anden fase, der en plan for, hvordan detailhandlen fremover skal styrkes, så kommunens butikker kan være med til at skabe en endnu mere attraktiv handelsby, slutter Jean Brahe.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.11