23948sdkhjf

døgnNetto giver overskudsmad til udsatte borgere

døgnNetto indleder samarbejde med fødevareBanken om at donere overskydende mad til organisationer, der hjælper socialt udsatte.
Fra i dag bliver brød, bananer og andre friske overskudsvarer fra døgnNetto til måltider for socialt udsatte borgere – og ikke til madspild.

Regionschef for døgnNetto, Tonny Jensen, glæder sig over aftalen, som betyder, at overskudsvarerne fra døgnNettoerne ikke ender som madspild, men i stedet kommer nogle mennesker til gode, som ellers ikke har råd til sunde, varierede madvarer.

- Jeg er utrolig glad for, at døgnNetto kan være med til at gå forrest i denne sag. Jeg har aldrig brudt mig om at se ganske udmærket mad blive smidt ud. Det er for mig helt uacceptabelt og uetisk, siger Tonny Jensen. Overskudsvarerne kan være frugt og grønt, som har fået mærker, og derfor ikke kan sælges, og brød, som ofte er i overskud, fordi døgnNetto har så strenge kvalitetskrav.

Overskudsvarerne kan være al mad inden for sidste holdbarhedsdato – dog ikke frostvarer.

Overskudsvarer gør en forskel
Karen Inger Thorsen, direktør i fødevareBanken, hilser også de nye faste leverancer fra døgnNetto velkommen.

- Det er utrolig vigtigt, at store aktører som døgnNetto og Dansk Supermarked er med til at gøre noget ved madspild og samtidig hjælper vores udsatte medborgere. Det betyder meget for vores organisation og for vores alle sammens miljø og velfærd helt generelt, fortæller Karen Inger Thorsen.

Det er i første omgang døgnNetto på Utterslevvej, Tomsgårdsvej, Lygten og to døgnNetto på Frederikssundsvej, som donerer overskudsvarer gennem fødevareBanken.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.109