23948sdkhjf
>

Bygma-overskud på 110 millioner

Den familieejede byggemarkedskæde har løftet bundlinjen betydeligt i 2013, hvor resultatet før skat er forbedret med hele 42 procent.
Bygma Gruppen fortsatte væksten i 2013, hvor nettoomsætningen steg til mere end 5,5 mia. kr. Helt præcist omsatte koncernen for 5.544 mio. kr., og det er en fremgang på godt 190 mio. kr. sammenlignet med året før.

Væksten er hovedsageligt skabt på basis af opkøbene af Otterup Trælast A/S og Hans Olsen Birksted A/S, der blev overtaget i regnskabsåret første kvartal.

Læs også: Gyldent år for de danske byggecentre

Den ordinære drift er forbedret fra 80 til 123 mio. kr., hvilket løfter overskudsgraden fra 1,5 % til 2,2 %. Resultatet før skat er et overskud på 113,5 mio. kr. – en forbedring på 31 mio. kr. i forhold til 2012.

Læs også: Flere fyringer hos Bygma

I årsrapporten betegner Bygma-ledelsen udviklingen som i overensstemmelse med det forventede. De seneste års opkøb har påvirket driften negativt, men udgør en væsentlig del af Bygma Gruppens vækststrategi. I rapporten fremhæves endvidere, at koncernens nye forretnings-/ERP-system nu er fuldt implementeret i Danmark, og ledelsen forventer på den baggrund et forretningsmæssigt løft – ikke mindst inden for logistikområdet.

I det nye regnskabsår tror Bygma på et uændret aktivitetsniveau, men samlet set forventer man øget nettoomsætning som følge af de foretagne virksomhedsopkøb. I starten af 2014 har koncernen således overtaget XL Bygg Norra med tre byggemarkeder i det nordlige Sverige. Årets resultat forventes på ”et højere niveau” end i 2013.
Kommenter på artiklen
Tip redaktionen
Redaktionen anbefaler

Send til en kollega

0.141