23948sdkhjf

Fra trægrossist til møbelproducent

Et forsøg med selv at producere plankeborde er blevet så stor en succes for sydfynsk tømmerhandel, at Lundeborg Træ nu har indrettet en 700 m2 meter stor udstilling med egne produkter.
Lundeborg træ i Svendborg kan nu også skrive møbelproducent på cv'et.

- Sidste år forsøgte vi nærmest for sjov at lave et plankebord, for at vise, hvad man kan lave af vores planker af robinie, akacie, eg, douglas og lærk. Men de rustikke plankeborde viste sig at blive et hit blandt vores kunder, forklarer indehaveren af Lundeborg Træ, Christian Bidstrup.

Virksomheden har derfor netop indviet en ny specialudstilling på 700 m2 af førstesalen i hovedhuset på tømmerpladsen på havnen i Svendborg.

Plankeborde styrker forretningen
- Vi er stadig en klassisk tømmerhandel for fagfolk og træelskere, men ideen med at producere plankeborde har givet os en ekstra profil som et sted, hvor man kan købe planken til lige præcis det bord, som man har drømt om at designe selv eller bare købe et af de 15-20 unikke færdigproducerede borde, vi hele tiden står til salg, forklarer Christian Bidstrup.

Hvis man selv vil designe, så kan man få plankerne, der også kan anvendes til fx bardiske eller bænke, i længder op til 6-7 meter og i bredder op til 100 cm og i tykkelser op 12,5 cm. Plankerne er rå, uhøvlede eller høvlede, slebne og oliebehandlede og skåret ud i præcis det design, kunderne ønsker.

- Selv om jeg stadig ser mig som trægrossist, ikke møbelproducent, så må jeg indrømme, at grænsen er blevet lidt flydende, efter vi den store succes med at sælge mere eller mindre færdige plankeborde. På grund af den store interesse er vi f.eks. begyndt også at tilbyde forskellige stel i jern og træ, som vi selv fremstiller. Fremover vil vi også eksperimentere med stel i robinietræ, der slynger sig i formen. Men det er op til hver enkelt kunde at vælge sin individuelle løsning, og netop dét er vores niche på dette marked, forklarer Christian Bidstrup.

Oplevelsen i centrum
Lundeborg Træ har også på andre måder forsøgt at gøre et ellers lidt trivielt besøg på en tømmerplads attraktivt for hele familien.

- Ja, vi fandt på ideen med et cafehjørne, ”Trælastens hule”, hvor man lige kan slappe af og få en kop kaffe under vandreturen rundt i de 3.500 kvadratmeter store haller. Det har vist sig at være en god ide, for man kan godt blive lidt træt og tør i halsen, når man har været hele vejen rundt på jagten efter lige de rigtige terrassebrædder, pæle, drejede stolper og overdækning, mener Christian.

Lundeborg Træ importerer selv robinie fra Ungarn og egetræ fra blandt andet Tyskland og Frankrig.

- Men jeg vil godt advare om, at vi ikke har et eneste stykke trykimprægneret træ på pladsen. Det må man gå andre steder hen for at købe, siger Christian, der hellere vil sende kunderne til konkurrenterne end sælge trykimprægneret træ.

Og sådan har holdningen været hos Lundeborg Træ lige siden starten for 18 år siden i en skurvogn i Lundeborg. Og sådan er holdningen i dag, hvor virksomheden fylder 3.500m2 på den historiske tømmerplads lige ned til træskibskajen i Svendborg, hvor der har ligget trælastvirksomhed i 267 år. De gigantiske planker bliver høvlet hos det 147 år gamle træskibsværft Ring-Andersen, der også ligger på Svendborg Havn.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094