23948sdkhjf

Omsætningen holder stemingen høj i detailhandlen

Detailhandlens forventninger er negativt præget af stigende lagerbeholdninger, mens omsætningen fortsat smitter positivt af på stemningen.
Den sammensatte konjunkturindikator for detailhandlen steg fra 3 i april til 5 i maj. Det viser konjunkturbarometeret fra Danmarks Statistik, som også tegner et billede af en faldende tendens i forventningerne over det seneste år.

Konjunkturindikatoren udgøres af de tre komponenter: forventet omsætning, lagerbeholdning og faktisk omsætning. I maj er det positive forventer til omsætningen samt en positivt vurdering af den faktiske omsætning, der holder stemningen god i detailhandlen, mens en stigende lagerbeholdning trækker mundvigene og forventningerne nedad.

Danmarks Statistik offentliggjorde sidste uge en opgørelse over omsætningen fra februar til april , som viser en stigende tendens. Men ifølge konjunkturbarometeret levede den faktiske omsætning ikke helt op til forventningerne i perioden.

Således lå forventningerne til omsætningen i april på nettotallet 24, mens vurderingen af den faktiske omsætning i disse tre måneder i maj er opgjort til nettotallet 4.

I forhold til samme tid sidste år er forventningerne til omsætningen i de tre kommende måneder en smule højere. Det illustreres ved et nettotal – forskellen mellem procentandelene af virksomheder, der angiver henholdsvis positiv og negativ udvikling – på 17 mod 15 sidste år.

Lagerbeholdningen vurderes i maj 2014 til nettotallet 5 og dermed til at være større end normalt. I maj 2013 var tallet minus 7.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.109