23948sdkhjf

Danskerne foretrækker dansk is

Et stort flertal af danskere foretrækker, at den is, de spiser, er produceret i Danmark, viser ny undersøgelse.
Stillet overfor valget mellem to umiddelbart ens is, vil to ud af tre danskere vælge den dansk producerede is frem for den udenlandske. Det viser en ny stor undersøgelse af danskernes ispræferencer, som analyseinstituttet Opeepl har gennemført. I undersøgelsen svarer 64 procent af deltagerne, at de foretrækker is produceret i Danmark, mens knap 35 procent giver udtryk for, at de er ligeglade med produktionslandet.

- Som dansk producent af flødeis er resultatet naturligvis positiv læsning for Premier Is. Vi har i Danmark et højt niveau i fødevareproduktionen, så dansk produktion er for mange forbrugere et kvalitetsstempel og en sikkerhed for, at produktet altid er i orden. Jeg ser samtidig et stort potentiale i dem, der giver udtryk for, at det ikke interesserer dem, hvor isen er produceret. Jeg tror, der er mange, der vil vælge dansk is, hvis de får større viden om råvarer, fx om isen er produceret på fløde eller på planteolie, siger Mogens Jønck, adm. dir. hos Premier Is.

Dansk vigtigst for den voksne målgruppe
Det er blandt de yngre forbrugere mellem 15-24 år, at indifferencen med produktionsland er størst. Knap 54 procent svarer nemlig, at de er ligeglade med produktionssted. Undersøgelsen viser også, at det især er det voksne segment af forbrugerne, der foretrækker dansk produktion. Tre ud af fire i den gruppe vælger dansk, mens 23 procent er indifferente.

- Denne tilkendegivelse fra forbrugerne passer godt med den tilgang som den danske dagligvarebranche på det seneste har lagt for dagen, nemlig med et øget fokus på lokale producenter og dansk fødevarekvalitet generelt. Danske producenter har – i højere grad end udenlandske – mulighed for at udvikle nye produkter, der passer til danskernes smag. Vores egne lakrids- og karamelflødeis er gode eksempler på is, som med succes er udviklet specifikt til de danske forbrugere, siger Mogens Jønck.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078