23948sdkhjf

FDIH følger spændt udviklingen

Samme dags levering testes i flere netbutikker, senest Coolshop, og FDIH følger spændt udviklingen, der øger konkurrencen og gør e-handel endnu mere attraktiv for kunderne.
Senest har Coolshop meldt sig ind i den lille skare af danske netbutikker uden for dagligvareområdet, som tilbyder levering samme dag, som kunden bestiller. I første omgang er det et forsøg på hjemmebanen i Aalborg i samarbejde med Post Danmark, hvor varer bestilt inden kl. 14 leveres på hjemadressen inden kl. 20.30 samme aften.

- FDIH ser udviklingen som endnu en understregning af, hvor dygtige og innovative e-butikkerne er, når det gælder om at imødekomme forbrugerenes ønsker og behov. Indkøb drejer sig i høj grad om gode oplevelser, og når man med timers varsel kan bestille og få leveret varer, så bliver samme-dags-levering et væsentligt konkurrenceparameter. Den service har potentialet til at blive en meget stor succes i e-handlen generelt, vurderer Annette Falberg, administrerende direktør i FDIH.

- Der er ingen tvivl om, at hurtig levering allerede er et konkurrenceparameter, og det bliver forstærket i fremtiden. Vi hører om time- til-time leveringer i USA! Det koster selvfølgelig for netbutikkerne at tilbyde den service, men mon ikke forbrugerne gerne betaler, hvis det er et must at få leveret i dag. Til gengæld ved vi fra Dansk e-handelsanalyse, at forbrugerne har stor fokus på pris, så de forventer ganske givet billigere levering, når der ikke er et tidspres, uddyber hun.

Danske dagligvarebutikker på nettet har allerede barberet tiden mellem bestilling og levering ned, så de fleste leverer inden for 24 timer, og ofte inden for 12 timer, ligesom flere tilbyder levering samme dag, som man bestiller, i hvert fald i større byer. Post Danmark indgår i flere tilfælde som distributør, så postbuddet nu kører kølebil og leverer mælk og grønt i stedet for breve.

- Man skal ikke gå i panik, hvis man ikke kan nå at klare de daglige indkøb i en travl hverdag. Faktisk kan de fleste danskere i dag få leveret dagligvarer inden for et døgn, og ofte med levering samme dag, som man bestiller online. E-handel giver altså mulighed for, at forbrugerne kan få hurtig og fleksibel levering på dagligvarer, og det er den service, som nu testes i andre netbutikker, siger administrerende direktør Annette Falberg, FDIH.
Kommenter artiklen

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.109