23948sdkhjf

Danskernes julehandel slår alle rekorder

Netbutikkerne kan se frem til endnu en travl juleperiode. Danskerne vil købe julegaver online for mindst 2,2 milliarder kroner. Det viser en ny undersøgelse.
Årets første juleundersøgelse fra Post Danmark varsler endnu en rekord-jul for nethandlen. To måneder før jul svarer 4 ud af 10 danskere, at de vil købe julegaver på nettet i år for i gennemsnit 1455 kr. og samlet set for 2,2 mia. kr.

- Igen i år er der udsigt til, at julehandlen på nettet kommer til at slå alle rekorder. Det at handle på nettet er blevet en dagligdags ting for en stor del af danskerne, og i julen er nethandlen en måde at undgå decembers trængsel og alarm. På nettet kan man i ro og mag købe sine julegaver, og få dem leveret lige på den måde, der passer bedst i den travle juletid, og det benytter stadig flere sig af, siger Morten O. Nielsen, kommunikationschef i Post Danmark.

Undersøgelsen viser også, at 29 pct. endnu ikke har besluttet sig for, om de vil købe julegaver på nettet, og der er potentiale til, at julens nethandel kan vokse yderligere.

- De danske netbutikker kan øge julesalget markant ved at synliggøre julen tidligt i de digitale og fysiske kanaler og ved at satse på nye shoppingfænomener som Black Friday, der i de seneste år er kommet til Danmark fra USA, siger Morten O. Nielsen.

Sidste år omdelte Post Danmark mere end 2 millioner pakker fra nethandlen alene i den travleste uge i december, og i år er der lagt ind i prognosen, at endnu flere pakker skal omdeles i julen.

- En rekord-jul i netbutikkerne betyder, at der er millioner af pakker, som skal ud til danskerne inden juleaften. Vi får travlt, men har forberedt os godt, så kundernes køb på nettet bliver en god juleoplevelse. Vi har dog det gode råd, at man køber sine julegaver på nettet i god tid, så kan vi også nå at komme frem med pakken, hvis det f.eks. bliver en hvid jul med sne, der driller på vejene, siger Morten O. Nielsen.

Det råd har mange danskere tænkt sit at følge. For ifølge undersøgelsen svarer 67 pct. af dem, der har tænkt sig at købe julegaver på nettet, at de regner med at have købene i hus senest 14 dage før juleaften. Og noget tyder på, at der særligt bliver gang i bogpakkerne.

Bøger (33 pct.) topper nemlig listen over de julegaver, som vil blive købt mest på nettet, efterfulgt af legetøj (24 pct.), dametøj (18 pct.), børneartikler (16 pct.), computer- og TV-spil (15 pct.) og DVD/Blue Ray (15 pct.).

Om undersøgelsen
Undersøgelsen er foretaget af TNS Sifo for den dansk/svenske PostNord koncern, som Post Danmark er en del af. I Danmark har 1479 respondenter mellem 18 og 79 år deltaget i undersøgelsen.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.111