23948sdkhjf

Danske fiskere lægger pres på supermarkedskæderne

90 pct. af de fisk, der landes i de danske havne, sælges til udlandet.
77 procent af forbrugerne i Danmark går i supermarkedet eller i discountbutikken, når de skal købe fisk, men en del af fisken i køleboksen er fanget uden for landets grænser.

Det vil de danske fiskere, der er organiseret i Danmarks Fiskeri-forening PO, gerne lave om på.

Det skriver Dansk Handelsblad i sin nyhedsmail.

- Vi vil gerne i dialog med detailhandlen, så vi både kan få flere danskfangede vildfisk i kølediskene og samtidig få en større variation i udvalget til forbrugerne. Det er til fordel for alle parter – også detailhandlen fordi de vil få mere tilfredse kunder, siger formanden for de danske fiskere, Svend-Erik Andersen.

Fødevareministeriet har netop offentliggjort et charter, hvor dagligvarebutikker i Danmark skriver under på, at de bl.a. vil gøre det nemmere for kunderne at tage det sunde og bæredygtige fødevarevalg.

- Men i dag er der ofte kun tre forskellige fisk, som forbrugerne kan købe fersk, når de køber ind i deres lokale dagligvarebutik. Det er laks fra Norge, torsk fra Norge og så danske rødspætter. Kun ganske sjældent er der andre ferske fisk eller skaldyr – det kan eksempelvis være vakuumpakkede, ferske muslinger – selv om de danske fiskere lander masser af andre arter: Kulmule, kuller og sej for at nævne nogle, siger formanden.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.085