23948sdkhjf

Osuma styrer mod overskud i 2015

Underskuddet i 2014 er halveret fra 2013, og de første måneder i 2015 byder kun på små underskud
Onlinesupermarkedet Osuma.dk kom ud af 2014 med et underskud på 3,8 mio. kroner efter skat, hvilket er en halvering af underskuddet på knap 8 mio. kroner i 2013.

Det skriver Dansk Handelsblad.

- Vi styrer med sikkerhed mod overskud i år og forventer, at vi meget snart vil se den første måneder med et nul på bundlinjen, siger adm. direktør i Osuma siden foråret 2014, Steen Trier til avisen.

Han tilføjer, at der kun har været et lille minus i årets første måneder.

Osuma skrev allerede i sin årsrapport for 2013, at onlinesupermarkedet ville komme ud af 2014 med et overskud, men det er altså ikke lykkedes.

- Vi har også i begyndelsen af 2014 lidt under vores store investeringer i biler, men det er tydeligt, at vores resultat ændrer sig i og med vi har fået mange flere kunder, og at vi i nye områder samarbejder med Post Danmark, der leverer varerne for os. Vi har nu fundet en sund og rentabel løsning for et onlinesupermarked i et marked, hvor konkurrenterne leverer underskud på tocifrede millionbeløb, siger direktøren.

Osuma.dk er ejet af Kvickly-varehusene i Ry og Middelfart, og ejerne har løbende tilført kapital til Osuma - således også i år, hvor der ifølge ledelsesberetningen er "afgivet yderligere lån fra ejerne på kr. 1 mio."

Selskabet har tabt egenkapitalen, som den forventes ifølge ledelsesberetningen "reetableret ved fremtidig indtjening".

Tredobling af bruttofortjenesten
Senest har Osuma omlagt leveringen på hele Fyn, hvor Kvickly i Odense og Middelfart tidligere kørte med egen Osuma-bil.

I dag får alle fynske kunder varer leveret med postvæsenet, ligesom alle nye og kommende områder, som onlinesupermarkedet dækker.

- Udgifterne til bilen er de samme, om vi har mange eller få kunder. Man skal aldrig sige aldrig, men lige nu kan jeg ikke se nogen grund til, at vi skulle starte et nyt område op med egen bil, siger Steen Trier og tilføjer, at årets resultat og forventningen om overskud i år også i høj grad bygger på vækst.

- Vi har i 2014 oplevet mere end en tredobling af vores bruttofortjeneste, der i 2014 endte på 5,6 mio. kroner sam-menlignet med 1,7 mio. kroner i 2013, siger Steen Trier.
Steen Trier vil ikke fortælle størrelsen på Osumas omsætning, der ikke fremgår af virksomhedens regnskab.

Brutto-fortjenesten indeholder leveringsgebyr og fortjeneste ved salg af varer.Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.126