23948sdkhjf

Boconcept øger på top- og bundlinje

Omsætningen er øget med 15 procent og driften forbedret med 35 millioner i møbelkoncernen.
Efter to år med et samlet underskud på mere end 80 millioner kroner før skat ser Boconcept nu ud til at gå lysere tider i møde.

Både omsætning og indtjening er forbedret markant i de første tre måneder af regnskabsåret 2015/16, hvor den danske møbelkoncern både har været begunstiget af valutakurser og af øget salg i butikkerne.

Valutaeffekter og øget salg
Omsætningen er vokset med 15 procent til 307 millioner kroner, hvoraf 8 procent kan tilskrives valutaeffekter, mens salget i butikkerne tegner sig for resten.

- Omsætningsvæksten til butikskæden skyldes dels en underliggende styrkelse af aktivitetsniveauet, dels forbedret leveringsservice i forhold til sidste år, der var præget af den meget store kollektionslancering, skriver Boconcept i sin kvartalsrapport.

Den højere omsætning er, sammen med effektiviseringer og lavere hensættelser til debitorer, de væsentligste årsager til, at Boconcept har formået at vende den resultatmæssige udvikling fra et underskud på 5,6 millioner kroner (EBIT) til et overskud på 29,4 millioner kroner (EBIT).

Valutaeffekter og en indtjening på 4,5 million kroner i forbindelse med et salg af butikken på Tottenham Court Road til en lokal franchisetager bidrager dog også til den positive resultatudvikling.

Højere egenkapital og lavere gæld
Den forbedrede indtjening styrker soliditeten i koncernen, hvor egenkapitalandelen er vokset fra 29,9 procent til 35,0 procent i forhold til samme tidspunkt i fjor.

Boconcept har også nedbragt sin rentebærende med mere end 60 millioner til nu 102,6 millioner kroner, heraf 39,4 millioner kroner. Den likvide beholdning udgør på balancedagen 27,5 mio. kr., mens uudnyttede kreditfaciliteter er på 74,7 mio. kr.

- BoConcept forventer i regnskabsåret 2015/16 at styrke driftsresultatet yderligere. Da det fremtidige investeringsbehov er behersket, forventer ledelsen, at koncernens soliditet løbende vil blive styrket og bringes tættere på den langsigtede målsætning om en egenkapitalandel i niveauet 40-50 procent, skriver Boconcept.

Koncernledelsen anser resultatet for at være ”særdeles tilfredsstillende” og fastholder forventningerne til hele regnskabsåret 2015/16 på en omsætningsvækst i niveauet 2 procent samt en overskudsgrad på 4 procent.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.133