23948sdkhjf

Dansk køkkenkoncern får ny ejer

TCM Group – der står bag Svane Køkkenet og Tvis Køkkener – kommer nu på svenske hænder.
Fem år med markant fremgang i salg og indtjening har gjort TCM Group til en attraktiv vare, og koncernen, der er moderselskab for Svane Køkkenet og Tvis Køkkener, overtages nu af kapitalfonden IK Investment Partners.

- TCM Group blev ramt hårdt af finanskrisen, men via en lang række operationelle tiltag er selskabets indtjeningsmargin øget fra 6 procent inden krisen til over 15 procent i dag. Dermed er TCM Group blandt de mest lønsomme køkkenproducenter i Europa, siger Per Christensen, der er Partner hos hovedaktionæren Axcel.

TCM Group forventer i 2015 en omsætning på over 500 mio. kr. og er nu ved at være tilbage på niveauet før krisen.

- 2015 ser rigtig fornuftig ud med en vækst på mere end 20 procent, fordi der igen er begyndt at komme gang i markedet for køkkener og badeværelser. Samtidig kan vi se, at vores satsning på øget produktudvikling og dansk produktion giver pote i form af øget salg, siger TCM Groups administrerende direktør, Ole Lund Andersen.

TCM Group har overvejende leveret køkkener til det danske marked, men siden 2012 har koncernen, via Svane Køkkenet, arbejdet på at etablere sig i Norge, hvor kæden i dag er til stede med syv butikker. Den indsats skal styrkes yderligere under den nye ejer.

- Vores hensigt er at styrke TCM’s nordiske udvikling ved at yde finansiel støtte og industriel ekspertise, siger Kristian Carlsson Kemppinen, Partner hos IK Investment Partners.

Salgsprisen er ikke offentliggjort, men ifølge dagbladet Børsen vil handlen indbringe aktionærerne – Axcel, de tidligere ejere og ledelsen – over 500 millioner kroner.


TCM Group består af TMK A/S og Concepta A/S, der begge er leverandører af køkkener, badeværelser og garderobeskabe. TMK indtager en position som den tredjestørste køkkenproducent i Skandinavien med brands som Svane Køkkenet og Tvis Køkkener. Virksomheden leverer primært til det danske marked, men har et stigende internationalt fokus. Concepta er leverandør af køkkener og badeværelser til gør det selv-markedet. Produkterne distribueres primært gennem nordiske byggemarkedskæder under forskellige navne.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.113