23948sdkhjf

Kiwi kritiseres for tøj-containere med tråde til Tvind

Hvis du vil donere aflagt tøj til velgørenhed, så skal du tjekke, hvad der står på tøj-containeren, inden du smider sækken i.
Sådan lyder opfordringen fra flere sider, efter supermarkedskæden Kiwi har lavet et samarbejde med UFF Humana, der har tråde til organisationen Tvind. Det skriver DR Syd.

Tvind har været udskældt for ulovligheder og sektlignende forhold. Og det er et problematisk valg af samarbejdspartner, lyder det fra Robert Hinnerskov, generalsekretær ved ISOBRO, der repræsenterer indsamlingsorganisationer i Danmark.

- Når man vælger at støtte velgørenhed, så er det helt afgørende, at man kan gennemskue, hvad overskuddet går til. Det gælder både, når man donerer penge eller donerer tøj, siger han.

Kiwi afviser kritikken og mener ikke, der er grund til bekymring, fordi der kun er tale om få containere. Derudover pointerer Kiwi, at UFF Humana modtager offentlig støtte til projekter.
Humana har flere gange været efterforsket - blandt andet af Bagmandspolitiet og Skat i Danmark.

Det ved Frede Jakobsen, der er journalist ved hjemmesiden Tvindalert, der informerer om aktiviteter knyttet til Tvind-organisationen.

- Problemet er, at Kiwi - som utvivlsomt gerne vil gøre noget godt - har valgt den forkerte samarbejdspartner. De er med til at legitimere en organisation under Tvind. Og fem af lederne i Tvind-organisationen er altså efterlyst internationalt for skattesvindel og underslæb, siger han.

Rundt i landet står der 92 containere ved Kiwi, og selvom der er tale om brugt tøj, så er det en millionforretning.
Kommenter artiklen (1)
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078