23948sdkhjf

Jule-lukkede virksomheder frister indbrudstyve

Indbrudstyve ser lige nu frem til julens mange helligdage, som er højsæson for indbrud – også i virksomheder, varevogne eller med simpelt hærværk.
I jule- og nytårsdagene står mange arbejdspladser gabende tomme uden opsyn i en længere periode. Derfor opfordrer politiet til, at virksomheder og institutioner giver indbrudssikringen en ekstra tjek inden juleferien.

- Det handler ikke bare om at huske at sætte tyverialarmen til. Indbrudsalarmen kan måske afskrække enkelte indbrudstyve, men den holder ikke de professionelle indbrudstyve ude. En alarm kan blot fortælle, at det vi frygtede nu er sket. Inden vagtmanden dukker op kan både tyv og værdifulde ting være væk, siger Christian Østergård fra Syd- og Sønderjyllands Politis Kriminalpræventive Sekretariat.

De gode råd
Derfor anbefaler de, at virksomheder også sætter fokus på basal sikring – sund fornuft og omtanke sat i system!

- Se på din virksomhed med en indbrudstyvs øjne. Hvor er de svage punkter? Og gør så noget ved dem allerede nu, så det er så bøvlet som muligt for en tyv at bryde ind, lyder opfordringen.

Tyvens fjender er støj, synlighed og tid. Sørg for at gøre tyvens arbejde så besværligt som muligt med blandt andet gode låse og effektive vinduessikringer. Og frist ikke svage sjæle:

- Det betyder, at man skal undgå at lade bærbare pc’er og andre let omsættelige varer stå frit fremme lige inden for vinduet. Der sker desværre smuttere op til jul, og det ved indbrudstyven. Tjek derfor lige alt en ekstra gang eller to, inden virksomheden lukker helt ned før de mange helligdage! Ryd op og lås materiel og værktøj forsvarligt inde, inden der går jul i hele virksomheden, siger Christian Østergård.

Undgå tyveri fra varebilen
Du slipper for mange bekymringer og store ekstraudgifter, når du sikrer firmabilerne effektivt mod tyveri lyder opfordringen:

1) Husk at låse din varebil, når du forlader den

2) Undgå at lade værdifuldt udstyr, værktøj og genstande ligge i bilen. Så undgår du, at tyven bliver fristet til for eksempel at slå ruderne ind og tage dine ting

3) Tænk over, hvordan du parkerer firmabilen. Du kan for eksempel parkere firmabilen med bagklappen op mod en mur, så tyven ikke kan komme ind.

Brandsikring af affaldscontainere
Det er vigtigt at holde containerne aflåste – specielt i dagene omkring nytår, så ingen ved et uheld eller med vilje sætter ild til indholdet.

Politiet anbefaler derfor, at virksomheder og andre, som har affaldscontainere stående, følger Dansk Brand- og Sikringsteknisk Instituts vejledning, som blandt andet siger, at affaldscontainere skal placeres mindst:

• 5 meter fra bygninger med brandbar beklædning
• 5 meter fra vinduer og åbninger
• 2,5 meter fra skel
•10 meter fra brandbart oplag (papir, pap, træ, væsker, F-gas etc.)

Derudover må affaldscontainere ikke placeres under halvtag, overdækkede arealer eller tagudhæng og lignende uanset afstandsbestemmelser og størrelse. På arbejdspladserne er det en god ide at få containerne tømt inden helligdagene. Og så bør de naturligvis låses.

Så vær som virksomhedsejer med til at sikre, at både du selv og andre kommer godt og sikkert ind i det nye år med virksomheden og alle ejendele i god behold, lyder det i opfordringen fra politiet.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.079