23948sdkhjf

Ikeas kunder giver millioner til flygtninge

Ikeas kampagne ’En lysere fremtid for flygtninge’ har medført en donation på 230 millioner kroner til flygtninge igennem kundernes køb af LED-pærer.
Igennem et år har Ikea samlet penge ind til lys i FN’s flygtningelejre, og bare i Danmark har kunderne i år sørget for en donation på over to millioner kroner. Der er indsamlet 230 millioner kroner på verdensplan.

Takket være donationen fra Ikea kan mere end 280.000 flygtninge i Etiopien og Jordan nu føle sig mere trygge om natten med 56.000 solcelledrevne lanterner og 720 gadelamper, der kører på solenergi.

Dansk stolthed over resultatet

Hos Ikea Danmark er man meget stolte over det flotte resultat, og bolighusets kunders bidrag til lysere fremtidsudsigter for flygtningene.

- Verden oplever lige nu den største flygtningestrøm siden Anden Verdenskrig, og med så mange mennesker på flugt, er UNHCR’s arbejde mere aktuelt end nogensinde. En flygtningelejr udgør et midlertidigt hjem for en masse mennesker. Lys har stor betydning for livskvaliteten og gør, at flygtningene kan føle sig mere trygge i lejrene. Hos Ikeas vil vi gerne hjælpe mennesker i nød til at skabe den bedst mulige hverdag, og med lys, der kører på solenergi, kan vi være med til at gøre en vedvarende forskel i flygtningenes daglige liv, siger Jonas Engberg, Sustainability Manager i Ikea Danmark.

To af de danske Ikea-varehuse har placeret sig i top 15 over Ikea-varehuse, der har solgt flest LED-pærer på verdensplan i kampagneperioden.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.109