23948sdkhjf

Apotekerforeningen: Lad pillerne blive på vores side af skranken

Politikerne skal tage stilling til, om kunderne selv må finde håndkøbsmedicin.
I dag skal al medicin stå bag disken – og så er det lige meget, om det er i dagligvarebutikken eller på apoteket.

Men i forbindelse med vedtagelsen af den nye apotekerlov, der trådte i kraft i sommer, blev det besluttet, at politikerne i år skal tage stilling til, om det skal ændres, så kunderne selv må tage håndkøbsmedicin fra hylderne.

Det er apotekerforeningen meget i mod, skriver Farmaci.

- Medicin i selvvalg vil betyde mindre sundhedsfaglig rådgivning og dermed øget risiko for forkert valg eller forkert brug af medicinen. Når medicinen står bag skranken, så sikrer det, at borgerne træffer et reflekteret valg frem for at vælge det første det bedste. Når borgeren beslutter sig, inden personalet kan nå at komme med gode råd, så er det sværere at få givet god vejledning og spørge ind til borgerens behov, siger apotekerforeningens formand, Anne Kahns.

Hun henviser til en undersøgelse fra 2011, som viste, at godt 20 pct. af håndkøbskunderne efterspurgte forkert medicin til deres symptomer, eller at de brugte medicinen forkert.
Lægemiddelindustriforeningen Lif er uenig og henviser til, at kunderne køber medicin på nettet – blandt andet fordi det er mere diskret.

Registreringsnævnet under Sundhedsstyrelsen så ifølge Farmaci på sagen i 2012. Nævnet fandt frem til, at det ikke så nogen fordele for patienterne ved at give mulighed for selv at tage medicinen ned fra apotekets hylder.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.093