23948sdkhjf

Kendt auktionshus flirter med børsnotering

Auktionshuset Lauritz.com overvejer at rejse penge til fortsat vækst ved at gå på børsen, skriver selskabet.
Det kendte online auktionshus Lauritz.com overvejer en børsnotering. Det skriver selskabet i en meddelelse via fondsbørsen.

- Lauritz.com har haft en kraftig vækst i Norden under de seneste år.

- For at understøtte den fortsatte tilvækst og udvikling af selskabet undersøger Lauritz.com og dets ejere forskellige strategiske alternativer, hvilket kan inkludere en eventuel notering, skriver selskabet.

Lauritz.com består af en stribe auktionshuse og en stor onlineforretning. Det er auktionshusets mål at gøre auktionshandler til hvermandseje.

Målsætningen på den helt lange bane er at være i alle lande, hvor der ligger en Ikea, for at matche møbelgigantens nærhed til forbrugerne.

Lauritz.com startede med onlineauktioner i 1999, hvor omsætningen var på 20 millioner kroner for hele selskabet. I 2014 var omsætningen på 1047 millioner kroner.

I 2014 købte Lauritz.com markant op, da man købte den førende svenske konkurrent Stockholms Auktionsverk.

Siden 2010 er omsætningen i Lauritz.com steget fra 659 millioner kroner. Resultaterne har dog ligget stabilt mellem 11 og 17 millioner kroner.

Ved udgangen af 2014 havde Lauritz.com aktiver for 510 millioner kroner og gæld og forpligtigelser for samlet 495 millioner kroner.
/ritzau/
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094