23948sdkhjf

De fleste ejerledere gør sig tanker om ejerskiftet, men de handler ikke på dem

Ejerskifte i familiens regi spiller stadig en vigtig rolle for mange ejerledere, viser den hidtil største undersøgelse af, hvordan danske ejerledere forholder sig til deres virksomheds fremtid, når de ikke selv kan længere kan lede den.
De fleste ejerledere har gjort sig tanker om, hvad der skal ske med deres virksomheder, når de ikke selv kan lede dem, men det er de færreste, der omsætter tankerne til handling.

Det fremgår af uddrag af den hidtil største undersøgelse af danske ejerlederes generationsskifte planlægning. Den er baseret på svar fra 13.593 ejerledere, d.v.s. personer, som både ejer og leder deres virksomhed. Undersøgelsen offentliggøres i sin helhed en gang i maj.

Den er foretaget af professorerne Morten Bennedsen og Kasper Meisner Nielsen for Center for Ejerledede Virksomheder ved CBS. Undersøgelsen er finansieret af Industriens Fond.

Det fremgår af undersøgelsen, at to tredjedele af alle ejerledere har overvejet, hvad der skal ske med virksomheden i forbindelse med generationsskifte, men kun en tredjedel har lagt en plan.

Jo ældre ejerlederne er, jo flere har lagt en plan. Men selv blandt ejerledere over 65 år, har en fjerdedel ingen planer for, hvad der skal ske med deres virksomhed, når de ikke selv kan lede den længere.

Og kun en femtedel af dem, der har en plan, har skrevet den ned.

De fleste ejerledere - godt 40 pct. – forudser, at deres virksomhed skal lukkes eller afvikles . 25 pct. forestiller sig generationsskifte indenfor familiens kreds, men 27 pct. forventer at sælge deres virksomhed. Familien spiller altså stadig en stor rolle, når en virksomheden skal overdrages til en ny generation.

De fleste venter at sælge til en anden virksomhed, mens knap 18 pct. venter at sælge til en anden udefra kommende ledelse. 11 pct. regner med at sælge til en af virksomhedens medarbejdere.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.109