23948sdkhjf

Vækstfonden tjener på investeringer i virksomheder

For andet år i træk kommer fonden ud med et stort overskud. I 2015 havde den statslige venturefond sit højeste aktivitetsniveau nogensinde.
15 virksomheder fik i 2015 finansiering fra Vækstfonden for et samlet beløb på 2,2 mia. kr. Samlet set blev 2015 endnu et godt år for virksomhederne i Vækstfondens portefølje, hvilket afspejler sig i årets resultat, der blev til et meget tilfredsstillende overskud på 723 mio. kr.

Vækstfonden finansierer lønsom men risikobetonet vækst i små og mellemstore virksomheder i tæt samarbejde med banker, investorer og andre private aktører på det finansielle marked. I 2015 fik 815 virksomheder ny finansiering for 2,2 mia. kr.

”Vi så i 2015 en fortsat stigning i virksomhedernes efterspørgsel på risikovillig finansiering, og vores samarbejde med især banker og revisorer blev yderligere styrket. Samlet førte det i 2015 til det højeste aktivitetsniveau i Vækstfondens historie med efterspørgsel på finansiering fra alle egne af landet,” siger Carsten Koch, formand for Vækstfonden.

Samlet blevet resultatet for 2015 et overskud på 723 mio. kr., hvilket er 90 mio. kr. mindre end rekordresultatet fra 2014.

”2014 var et rekordår, hvad indtjening angår. Men med et overskud på 723 mio. kr. i 2015 har fondene og virksomhederne i vores portefølje nok en gang været med til at levere et meget tilfredsstillende resultat. De gode resultater kommer efter adskillige år med udfordrende markedsvilkår. Overskuddet er vigtigt, da det er forudsætningen for, at vi også fremadrettet kan finansiere nye virksomheder med behov for risikovillig kapital. Overskuddet stammer hovedsageligt fra en positiv værdiudvikling på egenkapitalinvesteringer i en bred vifte af teknologibaserede virksomheder, hvoraf flere har været i porteføljen i adskillige år,” siger Christian Motzfeldt, direktør i Vækstfonden.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078