23948sdkhjf

Ledere: Arbejdsmiljøet er blevet bedre

Det psykiske arbejdsmiljø er forbedret de seneste to år.
På bare to år – fra 2014 til i år – er andelen af ledere, som giver det psykiske arbejdsmiljø bundkarakterer, næsten halveret, viser en ny undersøgelse fra Lederne baseret på svar fra 1.927 ledere.

Ifølge undersøgelsen, der er foretaget i samarbejde med analyseinstituttet YouGov, vurderer 15 procent af de adspurgte ledere, at det psykiske arbejdsmiljø på arbejdspladsen er "meget dårligt" eller "dårligt".

I en tilsvarende undersøgelse foretaget af Lederne i 2014 var andelen af ledere, som satte hak ud for "meget dårligt" eller "dårligt", på 27 procent, skriver Lederne.

Tilsvarende er der sket en stor stigning i andelen, der bedømmer det psykiske arbejdsmiljø som "godt" eller "meget godt". Fra 49 procent i 2014 til nu at være oppe på 60 procent af de adspurgte ledere.

Udviklingen glæder arbejdsmiljøchef hos Lederne Lars Andersen.

- I kølvandet på den økonomiske krise havde mange virksomheder store udfordringer med få det psykiske arbejdsmiljø på ret køl, og det kunne man tydeligt aflæse i undersøgelsen fra 2014. En fortsat presset økonomi, usikre fremtidsudsigter og udbredt frygt blandt medarbejdere for at miste jobbet førte til et dårligt psykisk arbejdsmiljø mange steder. Når tallene nu i så markant grad er forbedret, er det en understregning af, at krisen er klinget af og optimismen vendt tilbage på de fleste arbejdspladser, siger Lars Andersen.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.093