23948sdkhjf

Georg Jensen genudgiver håndklædeklassiker

1862 er navnet på serien og henviser til årstallet, hvor mønstret første gang blev registreret i arkiverne.
1862 er en af de ældste håndklædeserier i Georg Jensen Damasks historie, og det er samtidig årstallet, hvor mønstret første gang blev registreret i arkiverne, skriver Georg Jensen Damask i en pressemeddelelse.

Mønstret stammer fra dengang, da den dengang lille virksomheds vævere sad rundt omkring på de danske gårde og håndvævede de allerførste tekstiler for Georg Jensen, og den oprindelige vævetradition fra 1800-tal¬let håndhæves i dag som en del af Georg Jensen Damasks Handloom Development Programme, der foregår i det sydlige Indien.

- 1862-kollektionen er et godt eksempel på, at godt håndværk overlever fra generation til gen¬eration. For at fastholde vores DNA og samtidig opdatere kollektionen i forhold til tidens tone har vi valgt at kigge tilbage på den kvalitet og vævning, som vi stammer fra. Vi har valgt at gen¬producere den oprindelige kollektion i en kombi¬nation af afdæmpede nuancer, der sammen med det oprindelige stribede mønster klæder kvalitet¬en og det geometriske udtryk og fint rammer ind i tidens trends, fortæller Anne Skyum Høg¬feldt, designer hos Georg Jensen Damask.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078