23948sdkhjf

Verdens Største Kaffepause skal støtte kaffebønder

Fairtrade-organisationen gør i pinsen opmærksom på kaffebøndernes vilkår
Fairtrade- organisationer verden over står bag en kampagne, der skal gøre opmærksom på kaffebøndernes vilkår, fortæller Fairtrade Mærket i en pressemeddelelse.

Fattigdom. Børnearbejde. Unfair arbejdsvilkår.

Kaffebønderne i nogle af verdens fattigste lande har altid haft meget at kæmpe imod. Oven i det kæmper de i dag imod klimaforandringer. Det ændrede klima resulterer i ekstremt og uforudsigeligt vejr, tørke, oversvømmelser og plantesygdomme. Det rammer kaffebuske særligt hårdt, da de er yderst sensitive over for bare små temperaturudsving, skriver organisationen, der har arrangeret Verdens Største Kaffepause fra den 13.–15. maj.

- Du og jeg kan hjælpe kaffebønderne ved at købe kaffe, der bliver produceret med respekt for natur, miljø, den enkelte arbejder og bonde. Det valg tager du blandt andet, når du lægger en Fairtrade-mærket kaffe i indkøbskurven, siger Jonas Giersing.

Som Fairtrade-certificeret kaffekooperativ er kaffebønderne garanteret en minimumspris for deres kaffe. Minimumsprisen fungerer som et sikkerhedsnet, når markedsprisen falder til et niveau, der ikke er bæredygtigt. Kaffebønderne tjener derudover en bonus, som de blandt andet kan bruge på at købe nye planter, der gør dem bedre rustet til at stå i mod klimaforandringerne.

Indtil videre har der været over 2.700 tweets om kaffepausen på sociale medier. 1,5 million mennesker fra mere end 50 lande har tilmeldt sig, og til sammen har de forhåndsregistret 5 millioner kopper kaffe. Heriblandt 25.000 kopper i Danmark.

- Det er utrolig overvældende at opleve, at så mange bakker op om kampagnen. Det bekræfter mig i, at danskerne har et stort udsyn og godt ved, at verden er større end køledisken nede i supermarkedet,” siger Jonas Giersing, direktør, Fairtrade, og fortsætter:

- Og det sender et stærkt signal til kaffebønderne om, at selvom de er langt væk fra os danskere kilometermæssigt, er de alligevel tæt på os i vores tanker.


Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.081