23948sdkhjf
Log ind eller opret for at gemme artikler
Få adgang til alt indhold på RetailNews
Ingen binding eller kortoplysninger krævet
Gælder kun personlig abonnement.
Kontakt os for en virksomhedsløsning.

Fødevarekontrollen skal foregå på hovedkontoret

Supermarkeder og fastfood-butikker får dog fortsat besøg af kontrollanterne.

Kontrollen af supermarkedskæder eller fastfoodkoncerner skal fremover i højere grad bygges på tillid, skriver Fødevarestyrelsen.

Det betyder, at egenkontrollen skal kontrolleres af kædernes egne hovedkontorer, hvor Fødevarestyrelsen også tjekker, at procedurer og manualer er i orden.

Finder Fødevarestyrelsen huller i proceduren, skal hovedkontoret sørge for, at anmærkningerne bliver fulgt ude i alle butikkerne og ikke bare i den enkelte butik. Dermed kommer kontrollen endnu flere forbrugere til gavn.

Fødevarekontrollen skal dog fortsat fokusere på kontrol og vejledning med køletemperatur og hygiejne ude i de enkelte butikker. Tilsvarende ender kontrolbesøgene ude ved kølediske og buffeter også fortsat med en smiley, som viser, hvordan Fødevarestyrelsen har vurderet forholdene i butikken.

Forenklingen af kontrollen blev i går besluttet af kredsen bag det seneste fødevareforlig, som blev indgået den 16. april 2015 mellem Venstre, Det Konservative Folkeparti, Dansk Folkeparti, Socialdemokraterne, SF, Det Radikale Venstre og Enhedslisten – et forlig som styrker og fornyer fødevarekontrollen.

Ordningen træder i kraft 1. januar 2017.

BREAKING
{{ article.headline }}
0.078|