23948sdkhjf

Danskerne savner inspiration til aftensmaden

På middagsbordet ender ofte frikadeller og bolognese.
Knap halvdelen af danskerne (44 pct.) mangler inspiration til aftensmaden fra mandag til fredag, hvilket sætter sit præg på hverdagsmenuen, der ofte bliver gentaget med de klassiske retter uge efter uge.

Det viser en ny undersøgelse foretaget af krydderibrandet Santa Maria.

Selvom de danske supermarkeder tilbyder et bredt udvalg af ingredienser fra udenlandske køkkener, som eksempelvis asiatisk og mexicansk, er det tilsyneladende stadig de klassiske retter, der dominerer hverdagsmenuen.

Danskerne serverer oftest (63 pct.) kylling til aftensmad i hverdagene, mens halvdelen (49 pct.) for det meste sætter en klassisk pasta-kødsauce på bordet.

Listen af klassikerne der kører på repeat fortsætter, for på top-5 over de mest populære hverdagsretter følger frikadeller (43 pct.), gryderet (42 pct.) og hakkebøf (42 pct.).

Madbudgettet skrues dog op, når weekenden nærmer sig. I hvert fald viser undersøgelsen, at hverdags retterne skiftes ud med steak (41 pct.) og steg (40 pct.) i weekenden. 43 pct. vælger dog også kylling lørdag og søndag.

Undersøgelsen er foretaget som en online kvantitativ spørgeskemaundersøgelse i marts 2016 blandt 1.038 respondenter over 18 år fra hele landet.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094