23948sdkhjf

Virksomhederne er forsigtige med at låne

Mindre virksomheders finansierings-situation er knap så god som de stores, fremgår det af ny udlånsredegørelse.
Det samlede udlån til erhvervslivet er kun steget med sølle en procent eller tre mia. kr. indenfor det seneste års tid til alt 1.809 mio. kr. og afspejler således, at der fortsat investeres relativt lidt i danske erhvervsliv - i hvert fald for lånte penge.

Det fremgår af Erhvervs- og Vækstministeriets halvårlige udlånsregedegørelse.

Bankerne og realkreditinstitutternes udlån er faldet en smule, men til gengæld er virksomhederne – navnlig de store – begyndt at optage flere lån ved udstedelse af erhvervsobligationer.

Det fremgår samtidig, at de store virksomheder anser deres finansieringssituation for at være blevet bedre inden for de seneste fire kvartaler, mens de mindre og mellemstore mener deres finansieringssituation er blevet en smule forværret.

Til gengæld kan virksomhederne glæde sig over, at deres låntagning sker til en lavere rente.

Det oplyses, at den gennemsnitlige rente til erhverv på lån under 7,5 mio. er faldet fra 6 til 4 pct. i perioden fra 2014 til 2016, mens gennemsnit srenten på lån over 7,5 mio. kr. er faldet fra 3 til 2 pct.

Jo højere soliditetsgrad jo lavere rente – i gennemsnit får meget solide virksomheder en rente på deres udlån, der er godt 2 pct. lavere end knap så solide, fremgår det af redegørelsen.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.125