23948sdkhjf

Snurre Snup og vennerne skal spises

Landbrug & Fødevarer afprøver mulighederne for større produktion og afsætning af spisekaniner i Danmark.
Kaninen skal ikke længere kun være et kæle-nusse dyr på parcelhusterrassen og i børnehaven.

Den skal i langt højere grad på de danske middagstallerkner, for kødet er magert og klimarigtigt og produktionen passer som fod i hose til økologiske landbrug.

Det fortæller P4 Sjælland.

Danmarks største landbrugsorganisation, Landbrug & Fødevarer, er i gang med at afprøve mulighederne for større produktion og afsætning af spisekaniner i Danmark.

- Vi tror, der gemmer sig en interessant nicheproduktion i fremstilling af økologiske kaniner i Danmark, siger chefkonsulent Lars Holdensen fra Landbrug & Fødevarer.

I dag skal de første 30 kaniner fra den økologiske prøveproduktion slagtes. Det sker på Dannemare Fjerkræ- og Vildtslagteri på Lolland.

Danmark importerede sidste år omkring 30 tons kaninkød fra især Kina og Frankrig - og det danske kaninprojekt sigter i første omgang på at overtage omkring halvdelen af den mængde.

Målet er at holde prisen på samme niveau som økologisk kyllingekød - omkring 130 til 150 kroner kiloet.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.586