23948sdkhjf

Kommune med dårligst erhvervsklima: Her går det godt

Odsherred kommer ud som nr. sjok i DI´s undersøgelse af det lokale erhvervsklima. Erhvervschef erkender, at kommunen kan blive bedre til sagsbehandling, men peger på skævheder i undersøgelsen.
Kommunerne øst for Storebælt klarer sig generelt dårligt i Dansk Industris store undersøgelse om det lokale erhvervsklima, som blev offentliggjort mandag.
Odsherred Kommune i Nordvestsjælland er den kommune, der kommer ud med det dårligste erhvervsklima – bl.a. på langvarig sagsbehandling.

Kun Sorø er med i top ti over de kommuner, der klarer sig bedst i undersøgelsen, der baserer sig på svar fra over 7.000 virksomheder. Virksomhederne er blandt andet blevet spurgt om deres tilfredshed med kommunens indsats for adgang til kvalificeret arbejdskraft, sagsbehandlingstider, de kommunale skatter, afgifter og gebyrer, brugen af private leverandører, den fysiske planlægning samt infrastruktur og transport.

Direktøren for Odsherreds Erhvervsråd, Niels Gundersen, mener dog ikke at undersøgelsen giver et retvisende billede at erhvervsklimaet i kommunen.

”Vi er en sommerhuskommune med 26.000 sommerhuse. Mange af vore lokale virksomheder er håndværkere og detailhandlere og de er slet ikke med i undersøgelsen”, siger Niels Gundersen til I dag.dk
”Det går rigtig godt for håndværkerne lige for tiden, og jeg har ikke indtryk af, at de er utilfredse med det lokale erhvervsklima”, tilføjer erhvervschefen.

Han mener godt kommunen kan blive bedre til sagsbehandling, men fremhæver, at kommunen gør meget, når der kommer en virksomhed til området.

Erhvervschefen i Odsherred fremhæver også, at man i kommunen selv rykker, når der dårlige sager.
F. eks. kniber det mange steder i Odsherred med gode bredbåndsforbindelser. Det har erhvervsrådet nu udviklet en løsning på, hvor borgere kan få forstærket det mobile bredbånd via en ordning, som rådet har forhandlet sig frem til med et teleselskab.

Erhvervschefen peger samtidig på , at flere virksomheder baseret på webløsninger faktisk har haft succes i Odsherred på det seneste. Han fremhæver specielt Moca Cloathing – en webbutik i FåreVejle, som er åbnet af to bestselleruddannede tøjeksperter. Den omsætter for over 40 mio. kr. om året.

I Dansk Industri erkender underdirektør Hanne Schou, at undersøgelsen kun omfatter virksomheder i ”konkurrenceudsatte erhverv” og dermed ikke håndværk og detailhandel. Men hun mener alligevel at undersøgelsen er repræsentativ for erhvervsklimaet i kommunen.
”Når man kræser for de konkurrenceudsatte erhverv, følger servicen overfor de andre erhverv også med”, siger hun i Idag.dk

Sorø er undtagelsen

Sorø er den eneste kommune på Sjælland, der er i top ti. Kommunen er sprunget op fra en plads som nr. 22 i fjor og nr. 76 i 2014.

På fire af undersøgelsens parametre får Sorø Kommune en førsteplads. Det gælder virksomhedernes overordnede vurdering af erhvervsvenligheden, adgangen til kvalificeret arbejdskraft, kommunens formidling af væsentlig information til virksomhederne og dialogen mellem erhvervsliv og politikere.

Størst fremgang i forhold til sidste års undersøgelse finder man i kategorien arbejdskraft. Her er Sorø Kommune gået 57 pladser frem og er nu den 3. bedste på landsplan.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094