23948sdkhjf

Unge ledere er på jagt efter nyt job

Knap syv ud af ti ledere under 35 år har planer om at skifte job
Virksomhederne i Danmark kan godt indstille sig på at modtage en lang række opsigelser i den kommende tid fra virksomhedernes unge ledere, skriver Lederne, der netop har foretaget en undersøgelse i samarbejde med YouGov, i sit nyhedsbrev.

Ifølge undersøgelsen, der er baseret på svar fra 2.064 ledere, har næsten syv ud af ti (69 pct.) ledere under 35 år nemlig planer om at skifte job – heraf er 18 pct. aktiv søgende.

Det er en stigning på fem procentpoint sammenlignet med en tilsvarende undersøgelse fra Lederne foretaget for ét år siden.

Ledelsesrådgiver hos Lederne Flemming Andersen er ikke overrasket over de unge lederes karriereambitioner.

- Virksomhederne kan godt opgive at løbe mod strømmen og må bare erkende, at det gælder om at udnytte de unge lederes kompetencer og forankre deres ideer og viden i løbet af den formentlig korte tid, de er ansat. Er man heldig, kan man som virksomhed måske udsætte de unge lederes opsigelse med et stykke tid, hvis man giver dem særligt spændende og udviklende opgaver. Men man kan ikke ændre på, at unge ledere vil have erfaringer og prøve sig selv af i nye job og på nye arbejdspladser med henblik på at finde ud af, i hvilken retning de gerne vil udvikle sig, siger Flemming Andersen og tilføjer, at nogle søger uden for landets grænser.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094