23948sdkhjf

Butiksplaner halveres i Vinge

Frederikssund kommune indgår kompromis med nabobyer.
Hillerød Kommune opgiver sin indsigelse mod Frederikssund Kommunes udlæg af 50.000 kvadratmeter butiksarealer i den nye by Vinge.

Det sker, fordi fjordkommunen går med til at halvere sit udlæg til 26.500 kvadratmeter på baggrund af en ny detailhandelsanalyse. Det skriver Frederiksborg Amts Avis.

Frederikssund, Hillerød og Egedal Kommuner er blevet enige om den kraftige reduktion, efter der var udtrykt bekymring for, at Vinge kunne gøre indhug i kundeunderlaget i nabokommunernes handelsliv.

Men det har slet ikke været hensigten at udbygge hele det store areal fra starten, fastslår Frederikssunds borgmester John Schmidt Andersen (V).

- Vi ville bare gerne have muligheden for at udvide, hvis der om fem-seks eller 10 år bor de 20.000 mennesker, som vi regner med i Vinge, så vi ikke skulle ud og lave en ny detailhandelsplan, siger John Schmidt Andersen, som tilføjer, at kommunen så må forsøge at udlægge mere plads til butikker om føje år, hvis der bliver behov for det.

Hillerøds borgmester Dorte Meldgaard (K) er tilfreds med resultatet, og Økonomiudvalget besluttede derfor i går at trække høringssvaret tilbage.

- Vi var blevet inviteret med ind og har forhandlet med de andre kommuner ud fra analyser og målinger. Man mener, at Vinge bliver en gevinst for Hillerød, det viser den detailhandelsanalyse, som Frederikssund Kommune har fået lavet, siger Dorte Meldgaard (K).
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078