23948sdkhjf

Så mange penge tjente Louis Nielsen

Optikerkæden solgte mere, men tjente mindre
Et stigende antal kunder vælger at gå til Louis Nielsen, når de er på jagt efter briller eller kontaktlinser. Det er med til at give større omsætning hos den landsdækkende optikerkæde, hvis indtjening derimod er faldet på grund af investeringer i medarbejdere.

I det seneste regnskabsår, som løb til udgangen af februar, landede kædens i alt 74 butikker således et sammenlagt overskud på 66 millioner kroner før skat. Det var et fald på 11 procent sammenlignet med regnskabsperioden før.

Den dalende indtjening skal forklares med massive investeringer i medarbejdere, oplyser Mads Nygaard, der er administrerende direktør hos Louis Nielsen.

I løbet af regnskabsåret er der ansat 140 ekstra personer, hvilket svarer til 29 procent flere optikere og optikerassistenter. De flere medarbejdere har ifølge Louis Nielsen-topchefen kostet omkring 37 millioner kroner i øgede lønninger.

- Det er det, der ligger bag resultatet, konstaterer Mads Nygaard.

Flere kunder
Mens den samlede indtjening har været negativt påvirket af de større lønomkostninger, så har bundlinjen modsat nydt godt af en højere omsætning ude i butikkerne.

I regnskabsåret 2015/16 har Louis Nielsen-butikkerne omsat for 869 millioner kroner, hvilket er otte procent mere end året før. I løbet af regnskabsperioden er der også kommet flere kunder i butikkerne, da 349.000 personer har købt varer hos optikerkæden. Det er en stigning på 15 procent sammenlignet med 2014/15.

- Man kan selvfølge spørge, om vi ville have haft et større overskud, hvis der ikke var blevet investeret i personale. Men det havde vi nok ikke, fordi vi så ikke havde kunnet håndtere den volumenstigning, som vi har haft, lyder det fra Mads Nygaard.

Efter at Louis Nielsen åbnede sin første butik i Aalborg i 1978, blev kæden i 2005 opkøbt af Specsavers.

Den britiske milliardkoncern har i dag mere end 1000 butikker i England, Irland, Holland, Sverige, Norge, Spanien, Finland, Australien og Danmark.

Fakta: Louis Nielsen
Optikerkæden Lous Nielsen er grundlagt i 1978 og har sit hovedkvarter i Aalborg, hvor den første butik også blev åbnet.

I dag har optikerkæden 74 butikker fordelt over landet, hvor der bliver solgt briller og kontaktlinser. Butikkerne har omkring 600 fuldtidsansatte.
Sidste år havde kædens butikker en samlet omsætning på 869 millioner kroner, hvilket kom ud af 348.526 kunder og 508.357 solgte briller. Butikkerne tjente sidste år 66 millioner kroner før skat.

Butikkerne bliver betjent med forskellige services fra hovedkontoret i det nordjyske, som blandt andet sørger for ledelse, marketing, indkøb og logistik, kundeservice, it, økonomi og forretningsudvikling på vegne af butikkerne.

For de forskellige services får driftsselskabet Louis Nielsen A/S til gengæld et ”fee” på 18,25 procent fra butikkerne.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.219