23948sdkhjf

Frederiksdal Kirsebærvin vandt Salling Fødevarepris 2016

Det er tredje gang, at prisen uddeles.
De dybrøde dråber fra Frederiksdal Kirsebærvin årgang 2015 er netop hædret med Salling Fødevarepris, der har til formål at fremme produkter og leverandører, som producerer eksklusive danske produkter af høj kvalitet.

Det skriver Salling i en pressemeddelelse.

Vinderen blev udvalgt blandt 16 finalister. Feltet af nytænkende danske fødevarer var fra begyndelsen 115 - det højeste antal i prisens historie.

Det blev nærmest en jubilæumsmarkering for Frederiksdal Kirsebærvin, der begyndte for ti år siden på Frederiksdal Gods, Lolland. Dengang ville godsejer Harald Krabbe rive sine kirsebærtræer op, men han lod sig i stedet overtale til at blive vinbonde af to gæster - kok Jan Friis-Mikkelsen og journalist Morten Brink. Siden har de tre været forretningspartnere.

- Det er kæmpestort for os. Vi befinder os jo i en kategori, som er blevet grinet lidt ud i starten, fordi kirsebærvin har en historie som lidt et b-produkt. Nu har folk taget det til sig. Det var godt, vi holdt fast og viste, at man kan godt kan lave kirsebærvin af høj kvalitet i dansk landbrug, siger salgs- og marketingsansvarlig for Frederiksdal Kirsebærvin, Michael Juul Møller.

Blandt de 16 finalister var produkter som hampespegepølse og hampesmåkager, citron-perler af tang og gin lavet af gletsjer-is, men også noget så klassisk som rabarbertrifli efter bedste bedstemor-opskrift, men i en ny to go-version.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.11