23948sdkhjf

Hunde på kontoret er godt for arbejdsmiljøet

Kæledyr på arbejdspladsen mindsker stress og forbedrer de ansattes velbefindende.
Mange arbejdspladser tilbyder god kaffe, gratis massage, frokostordning og sundhedsforsikringer, men de færreste har nok overvejet, at hunde på arbejdspladsen kan løfte produktiviteten, mindske stress og forbedre rekrutteringen af nye medarbejdere.

Ifølge en amerikansk undersøgelse foretaget af Banfield Pet Hospital fra 2016 svarede 70 pct af de adspurgte, at kæledyr på kontoret har en positiv indflydelse på arbejdsmoralen og de sociale relationer på arbejdspladsen.

Undersøgelsen bygger på svar fra 200 HR-medarbejdere og 1000 medarbejdere fra forskellige virksomheder af varierende størrelse og sektor.

Kæledyr mindsker stress
Ud af de medarbejdere, der arbejder i virksomheder med kæledyr, erklærer 86 pct. sig enige i, at kæledyrene reducerer stress og forbedrer de ansattes velbefindende på virksomheden. Over 80 pct. af de adspurgte mener desuden, at de firbenede medvirker til en bedre work-life balance og øger deres loyalitet overfor virksomheden. 53 pct. af de ansatte, der arbejder på kontorer uden kæledyr, siger, at det vil være mere sandsynligt, at de vil forblive på arbejdspladsen, hvis det bliver tilladt at medbringe sit kæledyr.

De adspurgte HR-medarbejdere hæfter sig desuden ved, at prædikatet ”kæledyrsvenlig virksomhed” sikrer en bedre fastholdelse af talentfulde medarbejdere og en mulighed for at adskille sig fra andre virksomheder i rekrutteringen af nye medarbejdere.

Faktisk svarede 65% alle beslutningstagere inden for HR, at jobsøgende ofte spørger til virksomhedens kæledyrspolitik i ansættelsesforløbet.

Samstemmende viser en undersøgelse fra Virginia Commonwealth University, at medarbejdere, der tager deres hund med på arbejde, oplever et lavere stressniveau, en større tilfredshed med arbejdet og en mere positiv opfattelse af kollegaerne. Hovedforfatteren bag undersøgelsen, Randolph Barker, tilføjer: “Det er et billigt medarbejdergode, og det kan være et godt kort i rekruttering af medarbejdere”.

Opbakning fra arbejdsgiveren
Studiet viser sågar, at hundeejere, der har mulighed for at medbringe deres firbenede ven på jobbet, oplevede en stor opbakning fra deres arbejdsgiver til både deres professionelle og personlige udvikling. Samtidig angav flere af deltagerne i undersøgelsen, at en hund virker som en katalysator for kommunikation med andre kollegaer hvad enten de har hund eller ej.

Gode råd til kæledyrspolitik på arbejdspladsen
Overvejer din arbejdsplads at tillade hunde eller andre kæledyr på kontoret? Her er 12 gode råd til den ”kæledyrsvenlige” arbejdsplads:

1. Vær sikker på at ingen er modstander af forslaget, allergiske eller ikke bryder sig om specifikke dyr
2. Undersøg om arbejdspladsen er sikker for dyr
3. Tjek om arbejdspladsens forsikringer dækker evt. uheld med eller forårsaget af dyrene
4. Hvis man ikke ønsker kæledyr omkring sig hver dag, kan man overveje dedikerede kæledyrsdage i løbet af ugen
5. Etabler kæledyrsfri zoner således at man altid kan vælge dyrene fra
6. Begræns antallet af dyr på arbejdspladsen – lav evt. rotationsordning
7. Etablér en kæledyrs-styregruppe, som kan håndtere klager/problemer og adressere dem overfor ejerne af kæledyrene
8. Hvis et kæledyr er sygt, skal det blive hjemme
9. Alle dyr skal være under opsyn af deres ejer – også selvom de er godt opdraget
10. Vær sikker på at alle kæledyr er vant til fremmede mennesker og kan håndtere situationen
11. Vær sikker på at de er vant til fremmede dyr
12. Alle skal rydde op efter deres kæledyr

Læs mere om hunde på hundegalleri.dk
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.093