23948sdkhjf

Børn og unge bliver snydt, når de handler på nettet

Hver tiende ung er blevet snydt inden for et år.
Mere end hver tiende ung mellem 12 og 25 år har inden for et år oplevet at blive snydt for penge eller varer i forbindelse med internethandel, viser tal fra Ungeprofilundersøgelsen 2015.

Det skriver Metroxpress.

Ifølge lektor i sociologi ved Københavns Universitet Jakob Demant der har været med til at analysere undersøgelsens tal, er kriminalitet rykket til den digitale verden, og det gælder også børn og unge:

- Undersøgelsen viser, at man som ung ikke nødvendigvis har lært at håndtere, hvordan man bruger webshops, køber adgang til apps og deler billeder på en sikker måde, bare fordi man har praksis i forhold til at bruge sociale medier og nettet.

Hos e-mærket, den officielle danske certificeringsordning for sikker nethandel, oplever man svindel som et stigende problem, hvor mange sager handler om udenlandske fupwebshops.

- Man sidder tilbage med en håbløs kopivare af ringe kvalitet, men vores største bekymring er faktisk, at man ender med at give sit navn, adresse og bankoplysninger til store, velorganiserede netværk af it-kriminelle, siger kommunikationschef hos e-mærket Toke Mølgaard, som påpeger, at børn og unge kan være særligt udsatte, fordi deres kritiske sans ikke er så veludviklet.

Ifølge Jakob Demant skal vi måske til at se anderledes på ungdomskriminalitet i fremtiden.

- Ungdomskriminaliteten falder, og det har den gjort i mange år, men når vi ser på tal som det her, er der noget, som tyder på, at det kan være, ungdomskriminaliteten ikke falder, men at den i højere grad flytter sig. Det er vi nødt til at være opmærksom på i de kommende år, siger han til Metroxpress.

Originalartikel: http://www.mx.dk/nyheder/danmark/story/17379214
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.125