23948sdkhjf

USA kalder på befolkningens hjælp i Nutella-spørgsmål

De amerikanske sundhedsmyndigheder undersøger nu det store spørgsmål, om Nutella er dessert eller smørepålæg.
FDA, de amerikanske sundhedsmyndigheder, har kaldt på de forenede staters borgere til at hjælpe med at afgøre et vigtigt spørgsmål for selskabet bag Nutella, Ferrero:

Er Nutella noget, der bliver brugt på desserter eller bliver det brugt til at smøre på brød om morgenen?

Svaret er vigtigt for Nutella, der ifølge The Guardian siden 1993 har været rubriceret som desserttilbehør i USA.

Det betyder, at den portionsmængde, der bliver angivet på mærkaten, er to spiseskefulde.

Hvis Ferrero og Nutella kan overbevise FDA om, at Nutella er smørepålæg, så vil portionsangivelsen på mærkaten pludseligt bliver sænket til en spiseskefuld og kalorieantallet ved en portion bliver halveret.

Det kan give et solidt boost, når sundhedsheds- og fedmeopmærksomme amerikanere køber ind.

Ferrero selv mener, at den nuværende label gør det svært for forbrugeren at sammenligne kalorieindholdet med ting som syltetøj og honning, som selskabet mener, at Nutella i langt højere grad er at sammenligne med.

- En uddateret og overdreven portionsstørrelse gør sammenligning svært og skaber forvirring hos forbrugeren.

- Forbrugeren kan for eksempel fejlagtigt tro, at man skal smøre to spiseskefulde Nutella på sin toast i stedet for den anbefalede ene, skriver Nutella ifølge det amerikanske medie ABC i sin anmodning til FDA.

Ferrero har lavet sin egen undersøgelse blandt 722 Nutella-spisere, der viser, at 74 procent spiser Nutella på brød mens blot seks procent spiste det rent.

Nutella har i årevis forsøgt at brande sig på, at det ikke er en usund morgenmad. I USA beskriver reklamer eksempelvis Nutella som en god måde at spise nødder på.

Ifølge mediet NPR indgik Nutella et forlig på tre millioner dollar, 20 millioner kroner, i Californien med en mor, der havde sagsøgt selskabet for reklamer, der sagde, at Nutella er en naturlig del af et sundt morgenmåltid.

I Danmark er den angivne portionsstørrelse 15 gram svarende til en spiseskefuld. Per 100 gram Nutella er der 31,6 gram fedt og 56,8 gram sukker.

Amerikanerne har indtil januar til at rette henvendelse til myndighederne om, hvordan de spiser Nutella.

/ritzau/
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078